Доц. Смилов: Въпросителните около списъка "Магнитски" могат да натежат при съставянето на правителство

  • 29 март 2023 19:06

  • 481
  • 4
Доц. Смилов: Въпросителните около списъка "Магнитски" могат да натежат при съставянето на правителство
© Кадър: БНТ
Слушай новината Слушай новината

Това беше доста интересна кампания. Случи се под знака на списъка "Магнитски" и след това тази тема изчезна, което е изненадващо за мен. Проблемът е, че ако не се разнищи и останат висящи въпроси и след изборите, те ще тежат при съставянето на правителство. Това коментира в ефира на БНТ политологът доц. Даниел Смилов.

Допълни, че друг акцент по време на предизборната кампания са били мрачните прогнози за финансова катастрофа, които анонсира финансовият министър и после сам се опроверга. Според доц. Смилов такива страхове се генерират, за да се каже, че трябва да бъде направен компромис.

Дневният ред на хората се определя от самите политици – разбира се, важни са цените на основните продукти, но политиците са тези, които трябва да кажат от какво се влияят тези цени. Задачата на политика е по-сложна, а не само да повтаря очевидното, той трябва да предлага как да се реши даден проблем, коментира политологът.

По думите му е много важно повече хора да гласуват на изборите тази неделя, защото само хората са тези, които могат да направят сериозната промяна.

Социолог: Вотът на колебаещите се избиратели ще определи победителя

От своя страна социологът Димитър Ганев смята, че тази кампания е била по-малко конфронтационна спрямо предходната през октомври м.г.

В последните 50 дни не видяхме сериозна теза, която да бъде аргументирана или да стои политически логично. Не знам хората доколко вече могат да слушат, защото две години излизат да гласуват за пети пореден път, което генерира страхотна умора както у партиите, така и у самите избиратели. Хората слушат общо взето сходни неща. От април 2021 г., когато бяха първите избори, досега имаме все по-ниска избирателна активност. Чупим рекорди по този показател. Мисля, че няма да направим изключение и тази неделя, коментира Ганев.

Обясни още, че по принцип около 20% от избирателите решават в последните дни за кого да гласуват.

Владимир Василев
481 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Дортотея

2023.03.29 | 21:55

4
Този и той е от същите смрадливци ПП-ДБ

2023.03.29 | 21:17

3
А ние,защо не сме изненадани,че си Идиот.
Цв

2023.03.29 | 20:23

2
Магнитски??? САЩ що не си гледат лайняната власт измислена?
ДА ИМ ТАКОВАМЕ ТАКОВАЙКАТА НА ИЗБОРИТЕ

2023.03.29 | 19:17

1
Знаем ПАРТИЯТА НА ШАРЛАТАНИТЕ. Те окрадоха държавния бюджет. сега плащат и за бомбените атентати в училищата и то два дена преди изборите. ТА МАГНИТСКИ ЛИ? нещата са ясни! това е новата мафия след БСП-КОМУНИСТИ, внучета с чуждо гражданство руиниращи България.

Добави коментар

Водещи новини