Даниел Лорер (ПП): Битката за правовата държава ще бъде дълга, може да продължи десетилетие

  • 03 октомври 2022 18:51

  • 1255
  • 7
Даниел Лорер (ПП): Битката за правовата държава ще бъде дълга, може да продължи десетилетие
© Кадър: БНТ
Слушай новината Слушай новината

На тези избори „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“ порасна. Ние се превърнахме от една вълна в политическа сила. С това обаче изчезна и илюзията. Избирателите в страната ни питаха защо не успяхме да се преборим със статуквото. Битката за това България да е правова държава ще бъде дълга – може би цяло десетилетие. Това заяви Даниел ЛорерДаниел ЛорерДаниел Лорер завършва компютърни науки и бизнес управление в университета в Тел Авив. Утвърждава от „Продължаваме промяната” (ПП) в предаването „Още от деня“ по БНТ във връзка с изборния резултат.

„Основният негатив, който понесохме по време на управлението ни бе тройната криза. Основен извод, който аз си правя е, че говорейки за правовата държава, разговорът трябваше да се фокусира върху инфлацията и доходите на хората. Инфлацията у нас се дължи на войната в Украйна и тя е принесена заради цената на енергоносителите. Миналата година ние инвестирахме 4 млн. лева, за да компенсираме домакинствата за високата цена на тока“, обясни Лорер.

ЦИК обяви официалните резултати при обработени 100% протоколи у нас и в чужбина

„Кабинетът „Радев“ още от първия ден зае една изненадваща за нас позиция–критиките за интерконектора, опитаха се да възобновят договорите с „Газпром“, отказаха шест танкера с газ на фона на задълбочаващата се криза и т.н. Когато президентът подкрепи протестите на хората за една правова държава, всички застанаха зад него. Със сигурност ПП никога не е била и няма да бъде друг проект, освен на председателите си“, увери бившият министър на иновациите и растежа в кабинета „Петков“.

„Време е ГЕРБ да поемат своята политическа отговорност и да съставят правителство. Макар и трудно те трябва да се опитат да съставят стабилно правителство, както и ние го направихме. Гледането назад не е продуктивно. Трябва да гледаме напред и да видим как в този парламент може да има правово управление“, изтъкна Даниел ЛорерДаниел ЛорерДаниел Лорер завършва компютърни науки и бизнес управление в университета в Тел Авив. Утвърждава.

На въпрос за евентуални коалиционни разговори с ГЕРБ, той заяви: „Работата с ГЕРБ и ДПС се възпрепятства от това, че те се отъждествяват от хората със затъването и мястото на страната ни, като една от най-бедните и корумпирани държави в Европа. ГЕРБ без Бойко Борисов е едно добро начало за преговори. Когато ГЕРБ покажат готовност за промяна в ръководството и да поемат вината си за всички тези години на затъване, едва тогава можем да говорим за някакъв катарзис“, поясни Лорер.

„Ние доказахме, че не хвърляме кърпата лесно. И този път, ако се стигне до втори мандат, ние ще го вземем и ще опитаме да съставим правителство за България на база на програмата, която вече имаме“, каза още той.

 

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1255 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.03 | 22:07

7
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2022.10.03 | 20:58

6
Мама ти мръсно еврейче
Някой

2022.10.03 | 20:00

5
Поне съм сигурен, че след толкова време няма да ви има.
нема такива олигофрени

2022.10.03 | 19:55

4
мъдриат балгарски нарот продължава да вярва, че цената на бензина зависи от желанията на премиера.
Диди

2022.10.03 | 19:41

3
Защо не върнете на хората парите който откраднахте от надутия бензин и ток.
Цв

2022.10.03 | 19:24

2
Марш оттук евреин кръвопиец намазан!

2022.10.03 | 18:57

1
Евреин и право,няма такова нещо

Добави коментар

Водещи новини