Симеон Дянков обяви единствената възможна коалиция, която може да управлява

  • 03 октомври 2022 16:19

  • 10928
  • 32
Симеон Дянков обяви единствената възможна коалиция, която може да управлява
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Има един завой надясно – ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, ДБ и ДПС печелят повече, отколкото на предишни избори". Това заяви пред БНР бившият министър на финансите Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи.

„Това означава, че хората започват пак да се интересуват повече от финанси и икономика. Те искат стабилност и сигурност, по-ниска инфлация и стабилни цени на тока. Това обикновено идва от десни правителства. Виждаме го в цяла Европа. След всички по-сериозни кризи в Европа идва дясно управление. Хората вярват, че те са по-способни да се справят с финансовите и икономическите проблеми“.

 

ЦИК обяви официалните резултати при обработени 100% протоколи у нас и в чужбина

"Продължаваме промяната" се оказа по-лява партия по отношение на икономическата политика, обясни Дянков. „Тази част от политиката на правителството им беше в ръцете на БСП, но толкова ляво финансовото министерство не сме имали от много години. Беше лошо време за такава политика. Те не се справиха с инфлацията, дори я увеличиха. Затова казвам, че е време за дясно правителство, с десни политики и цели“.

Партиите, които се обявиха срещу войната в Украйна – ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в,  ДБ, ДПС - спечелиха повече гласове, обясни той. „Продължаваме промяната“ по-скоро зае някакво средно положение, за да запази коалиционното управление“.

Единствената възможна коалиция ще е ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, ДБ и ДПС, заяви Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи. "Трите са против войната и настояват за по-стабилна икономическата и финансова политика".

Финансовата обстановка в България вече е по-сложна, обясни бившият финансов министър. "До пролетта България ще е в икономическа рецесия. Дясното пространство има икономисти, като Георги Ганев и Мартин Димитров, които могат да помогнат".

Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи не изключва участието на ДБ в коалиционно правителство с ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. Той обясни, че в тежките времена са необходими трудни решения. "Те казваха, че никога няма да се коалират и с БСП, а участваха в такова управление".

Не знаем какви биха могли да бъдат политиките във финансовата сфера на Стефан Янев, каза Дянков

Лява коалиция според мен е невъзможна, обяви той. "Лявото показа, че не може да управлява във време на криза".

ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в се върна по няколко причини, обясни експертът. "В тежки времена, когато си в опозиция, печелиш гласове на разочаровани. От ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в са  показвали и някаква философия по основните финансови теми, която се е харесвала на избирателите в  тежки времена. 2009-2011 година сравнително добре се справихме с кризата. Икономическата тема вече е основна. Преди година темите бяха други".

Мнозинството от българите искат да има правителство, защото се задават трудни месеци, категоричен е финансистът. "Редовните правителства могат да вземат решения, които служебни не могат.  Служебното правителство върши по-добра работа от предишното- коалиционно. Ако остане на власт още няколко месеца няма да е пагубно, но е по-добре да се избере редовно".

Бюджетът за 2023 година ще бъде с огромен дефицит, прогнозира Дянков. "Това се предопределя от социалните политики, взети от коалиционното правителство. Ние ще влезем в рецесия от март-април. Голям дефицит и големи дългове – тежко ще  не на следващия финансов министър и на това правителство".

Темата за инфлацията, която коалиционното правителство пренебрегна, трябва да бъде водеща през следващите 6 до 9 месеца, категоричен е бившият министър на финансите.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
10928 32

Свързани новини

Коментари 32

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.03 | 22:09

32
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2022.10.03 | 19:19

31
Никой няма да се изненада ако Баце даде дупе на резняците.Неговата безпринципност е единственото сигурно в герб

2022.10.03 | 19:17

30
КАКВА СТАБИЛНОСТ ПРИ ГЕРБ????? ОСВЕН РЕКЕТИ,КРАЖБИ,ЗАДКУЛИСНИ ДОГОВОРКИ И ОЩЕ ЦЯЛ КУП УРОДЛИВИ ЯВЛЕНИЯ..... НА НЯКОЙ ИМ СЕ ИСКА ДА ЗАПАЗЯТ СТАРОТО СТАТУТКВО НО ЯВНО НЯМА ДА ИМ СЕ ОТДАДЕ
Тоя е наглец!

2022.10.03 | 19:13

29
Ти пак ли изпълзя бе, чудовище? Че с какъв сурат се явяваш пред българския народ, на който предлагаше "постна пица" и го обрече на глад и мизерия?! С какъв сурат бе, убиецо на българските пенсионери, които цели 4 години умираха със 136 лв. на месец, а пет хиляди от тях се самоубиха от глад и безизходица? Да, ама ти пък, дето сикаджийската мутра те довлече от чак Америка, живееше в луксозна вила в Бояна, този нещастен народ ти плащаше всички разходи, включително и тоалетната хартия да бършеш насрания си задник! Скирй се веднъж завинаги, чудовище герберастко, скрий се, защото си отварт и защото напомняш най-кошмарните години на престъпното ти "министерстване" като "парче финансист", а всъщност опасен некадърник и корумпиран мерзавец!
БЪЛГАРИЯ

2022.10.03 | 18:48

28
Умри куче !!

2022.10.03 | 18:45

27
ГЕРБ и ДПС е най-добре да се коалират в отвъдното или в затвора, където им е мястото. И без ДБ, защото те поне имат бъдеще! За ДПС скоро нямат да гласуват и българските турци или поне по-грамотните и интелигентните!
Така ли

2022.10.03 | 18:39

26
Нали разбирате какво бръщолеви този корумпиран бокл.ук: всъщност той пак иска да вземе парите на нашите майки и бащи, да унижи отново пенсионерите със смешни пенсии за да ги раздаде на няколко фирми и нарича това дясна политика! Всъщност рецесията я предизвикахте вие от ГЕРБ като построихте “Турски поток” за 3 млрд. и купихте два реактора за още 1 млрд. с парите на данъкоплатците!!!
Сърбеца

2022.10.03 | 18:37

25
Кой го пита тоя бок.лук
Прав е по отношение на герб и дпс

2022.10.03 | 17:28

7
Но дб няма да влезе в коалиция с мафията , но ББ умее да привлича измислените " патриоти" и затова ще обещае на възраждане договор и с Газпром и ще направят коалиция герб + дпс с подкрепа от въз"врат"раждане.

2022.10.03 | 18:22

24
Ти да видиш ДБ най-голямата мафия нямало да влезне в коалиция с мафията,по-голям идиот не бях чувала

2022.10.03 | 17:30

11
С 67 ДЕПУТАТИ НЕ МОЖЕ ДА ПРИВЛЕЧЕ НИКОГО ХАХА
БЛАГОДАРЕНИЕ НА ГЕРБ

2022.10.03 | 17:51

19
В периода между последните две преброявания населението на страната е намаляло с цели 844 781 души, или с 11,5%

2022.10.03 | 18:20

23
Нацяло си откачил

Добави коментар

Водещи новини