"Продължаваме промяната" печели победа в 15 области, ГЕРБ - СДС в 12

  • 15 ноември 2021 16:00

  • 6999
  • 1
"Продължаваме промяната" печели победа в 15 области, ГЕРБ - СДС в 12
© Getty images

"Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" е първа политическа сила в 15 области с общо 25,36 на сто от гласовете на избирателите. Тя печели в трите столични района, сред които е и лидерският - 25-ти многомандатен избирателен район. Сред останалите области, в които е първа политическа сила, са Пловдив-град, Русе, Варна, Стара Загора, Хасково, Ямбол. Това показват данните на ЦИК при обработени 75.69% СИК протоколи в РИК. ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на са лидери в 12 области, сред които Благоевград, Видин, Враца, Габрово, Кюстендил, Перник, София-област със средно 25,17 на сто от гласовете.

ДПС печели най-много гласове в Кърджалийски, Разградски, Търговищки и Силистренски избирателен район, като събира 14,02 % от доверието на избирателите.

При обработени 75.69% резултати: "Продължаваме промяната" и Радев остават първи

В област Велико Търново „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“ е първа политическа сила с близо 25 % подкрепа и изпреварва ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на с 4%. Трета политическа сила е БСП с 15,21 % като губи 5 на сто подкрепа от изборите през юли. Четвърти по резултат е „Има такъв народ“ с 10,77 %, което е близо три пъти по-лош резултат от последните парламентарни избори, когато партията на Слави Трифонов беше първа политическа сила в областта. Петото място е за ДПС с 8,53%, като партията бележи ръст с над 3% от лятото. Шестата формация е „Възраждане“ с 5,46 на сто. Седмото място е за „Демократична България“ с 4,7 %, като резултатът ѝ е двойно по-слаб от 11 юли. 

При 50 % обработени протоколи разликата между Румен Радев и Анастас Герджиков във Великотърновско е 35 % в полза на сегашния президент. При парламентарния вот „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“ изпреварва ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на с близо 7 %. Трета политическа сила е БСП (13,73%), следват „Има такъв народ“ (10,89%), ДПС (5,48%) и Демократична България (5,41 %).

В Пазарджишка област в изборите за президент води двойката Румен Радев - Илияна Йотова, които събират малко под 51 процента подкрепа. За Анастас Герджиков и Невяна Митева са гласували малко над 23 процента.

При 80% обработени протоколи от предсрочните парламентарни избори в Пазарджик води ГЕРБ- СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на, следвана от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"", ДПС и БСП, "Има такъв народ". Под прага от четири процента остават "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме".

И в област Перник в изборите за президент и вицепрезидент води двойката Румен Радев - Илияна Йотова с над 52 процента, а професор Анастас Герджиков и Невяна Митева събират подкрепа от над 28 на сто. При обработени над 47 процента от протоколите за парламентарните избори ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на води в областта, следвана от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" и "БСП за България". След тях са "Има такъв народ", "Възраждане" и "Демократична България". ДПС събира подкрепа от над 2 процента, което не е изненада.

В Плевен първа политическа сила е „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“ при 100 процента обработени протоколи. Кандидатпрезидентската двойка Румен Радев-Илияна Йотова печели над 60 процента от доверието на избирателите в областта. Активността за избор на народни представители е 34,98 процента.

ПП взема 23,36%, с 21,3 на сто следват ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на, БСП са с 15,98%, 14,67 – ИТН, ДПС – 5,95%, „Възраждане" е с 4,9%, а ДБ – 3,4%, съобщи Василка Митева, председател на РИК. ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в е първа политическа сила в Кюстендилско при обработени около 20% от протоколите за парламентарните избори. Междинни данни отчитат, че ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на получава 33%, втори са "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" с25 %, трети - БСП с над 12% и "Възраждане" с 4,93%.

Административният съд се разпореди за 228-те машини на "Сиела Норма"

Почти 40 процента от имащите право на глас малко над 114 хиляди души в Силистренска област са гласували за Румен Радев и Илияна Йотова на президентските избори вчера. Това показват данните от 100 процента обработени протоколи в РИК-Силистра. Следващи по резултат са Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова, подкрепени от 27 на сто от избирателите в региона. Третото място е за Анастас Герджиков и Невяна Митева с 20 %. Първи по резултат и на тези избори за Народно събрание са ДПС с гласували за тях 12 130 души или това са 29 % от избирателите. Коалицията ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на имат малко над 24 %. Със 17 на сто резултат са „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"". „БСП за България“ по малко от 9%, а „Има такъв народ“ са с процент след тях.

В Силистренска област избирателната активност и за двата вида избори бе 36%.

Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“ е първа политическа сила и в Хасково с 25,62% . Според окончателните резултати ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на са втори с 22,27 на сто подкрепа, а трети са ДПС - с 16,58%. От партиите, които влизат в парламента, следват БСП, „Има такъв народ“, „Възраждане“ и „Демократична България“.

На президентските избори двойката Румен Радев - Илияна Йотова печели 54,4% в Хасковска област. Следват Анастас Герджиков и Невяна Митева - с 18,51%.

В Бургаска област при ниска избирателна активност от 40% първа политическа сила е „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“ с 25,82% от гласовете на близо 367 хиляди избиратeли. С 22,84 % от гласувалите на изборите на второ място е коалицията ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на.

Окончателните резултати на изборите в Бургаска област показват сериозна изненада в преднината на третата партия ДПС пред коалицията БСП за България. За ДПС са гласували 14.08% на сто от избирателите или близо 20 хиляди имащи право на глас, а за БСП, която остава на четвърто място, процентът на гласувалите и 9.40 на сто или 13 090 избиратели. На пето място в областта е ИТН с 8.89% от гласувалите, следва партия „Възраждане“ с 5.13% от гласовете на избирателите и на последно място е обединението „Демократична България“ с 4.74 % от гласовете.

Сред преференциалния вот най-много гласове са получили Тодор Байчев, който е трети в листата на коалицията БСП за България и вероятно ще измести втория от списъка. Другият с най-много гласове е водачът на листата на „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“ Константин Бачийски.

В изборите за президент в Сливенска област за Румен Радев са гласували 54,98%. За кандидатурата на Анастас Герджиков са гласували 24,74%. В изборите за Народно събрание коалицията ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на води в Сливен, втори са „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“.

Активността в изборния ден е била 27,5% за парламент, а за президент 27,43%, сочат резултатите от 100% преброени протоколи от изборите за Народно събрание в областта.

За ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на са гласували 13 436 души, което е 26,79%, за „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“ са гласували 12 946 или 25,82%, за БСП - 6 007 или 11,98%, за политическа партия „Има такъв народ“ - 5 115 или 10,20%, за ДПС са гласували 5,73%, за "Демократична България - Обединение"- 4,10%, "Изправи се БГ! Ние идваме" – 3,66% и партия „Възраждане“ печели 4,89% от гласовете. В изборите са участвали 50 905 избиратели от имащи право на глас 171 870 души. 

Коалицията ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на е събрала най-много гласове в област Благоевград, при обработени над 70 процента от изборните протоколи. Новата формация „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“ е на втора позиция, а БСП се срина до пето място. В президентския вот на първо място  е Румен Радев с 48,5 процента, а  Анастас Герджиков е втори с два пъти по-нисък резултат.  ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на е единствената политическа формация, която увеличава  резултата си спрямо парламентарните избори на 11 юли и за момента е на първа позиция в областта с 28,3 процента. Втора политическа сила е „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“, която събира 20,7  на сто от вота на избирателите.

ДПС - първа политическа сила извън страната

ДПС е трета политическа сила в Благоевград с 14,8 процента,  но с по-слаб резултат от парламентарните избори през лятото. 

Два пъти са намалели предпочитанията към партия „Има такъв народ“ , която е с междинен резултат от малко над 10 процента. Коалицията „БСП за България“ се срива до 8,6 процента от гласовете. На шесто място остава „Демократична България“ с малко над 4 процента изборен резултат. 

В надпреварата за президент и вицепрезидент гласоподавателите в област Добрич извеждат на първо място Румен Радев и Илияна Йотова с 56,08%, „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“ е водач в изборите за Народно събрание. Резултатите са при обработени малко над 86% от протоколите. На второ място с малко над 21% от гласувалите в изборите за президент се нарежда Анастас Герджиков, следван от Мустафа Карадайъ и Костадин Костадинов. В гласуването за народни представители след "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" избирателите в област Добрич подреждат ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на с близо 20%, следвани от БСП – 14,46% и ИТН с малко над 10%. 

В Ямболска област партия „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“ е първа политическа сила. ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на са втори като разликата между двете формации е по- малко от 2 процента. За четирите депутатски места кандидатите бяха 123-ма.

С резултат от 25,71 процента партия „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“ е на първо място в Ямболския избирателен Район, ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на печелят малко над 24 процента от гласовете, а БСП- са трети с 19,48 процента.„Има такъв народ“, които на предходните избори бяха първа политическа сила, сега са на четвърто място, след тях са партия „Възраждане“. „Демократична България“ заемат петата позиция.

Все още не е ясно кои партии ще изпратят депутати в 47-то Народно събрание. След преразпределението на гласовете по схемата Хеър-Ниймайер в парламента на предходните избори влезе представителя на ДПС, независимо че за тях бяха гласували 1,53 процента.

В област Ловеч при 100 процента обработени протоколи коалицията ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на печели с 27,43 процента. Втора е „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“ с 21,84 на сто от гласовете. В надпреварата за президент за Румен Радев са гласували 52,83%, а за Анастас Герджиков 25,81 на сто от упражнилите своя вот. От останалите партии и коалиции, които се очаква да влязат в следващия парламент „БСП за България“ е получила подкрепата на 13,87% от гласувалите в областта, за ИТН своя вот са дали 10,44%, за ДПС - 8%, за „Възраждане“ - 4,51%  за Демократична България – 3,83%.

Отчетената избирателна активност е под 36 на сто. Според членове на СИК изборният ден е преминал без проблеми, но  много хора са  били затруднени от машинното гласуване 2 в 1.

В Габровския избирателен район ГЕРБ- СДС е първа политическа сила. След нея, но с малка разлика, е новата формация „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“. За коалицията ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия вСДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на, с водач на листата бившия вицепремиер Томислав Дончев, са гласували най-много избиратели –близо 30%, сочат окончателните резултати от РИК. Разликата между първата политическа сила и новата формация „ Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“ е едва 918 гласа. Трета позиция гласоподавателите от района отреждат на „БСП за България“, която получава 10, 38%. След левицата, с 300 гласа по-малко, се нарежда партия „Има такъв народ“. Добър резултат постига „Възраждане“ - за формацията вота си са дали 6% от участвалите в тези парламентарни избори. Движението за права и свободи е било подкрепено от 4,51%, а „Демократична България“ от 3,91% от гласоподавателите.

Данните са на база обработени 100% протоколи в Районната избирателна комисия. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6999 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
РАДЕВ ГОРД ПРЕЗИДЕНТ на БЪЛГАРИЯ

2021.11.16 | 16:13

1
Rumen Radev няма алтернатива и е водещ политик по рейтинг. ПП вече води с над 5% пред останалите боричкащи се за второто и третото място политически субекти.Това е тъжният резултат от "управлението" банкянското г.о.в.е.д.о . Обитателят на Банкя ни призова от Джипка да му ядем ...Корумпирания . Яжте ни .... подканваше и Цвинокио апартамен4ика. Това не е съвпадение, разбира се. Време е да обесим банкянския и да върнем нормалността в политиката. Боико и Цецо 2 метра под земята -Алелуя

Добави коментар

Водещи новини