Има ли ентусиазъм за изборите и сред хората, и сред кандидатите?

  • 13 октомври 2021 11:27

  • 447
  • 1
Има ли ентусиазъм за изборите и сред хората, и сред кандидатите?
© Булфото, архив

Аз не виждам истински ентусиазъм около президентските избори за гласуване. Това смята политологът Христо Панчугов, който коментира пред БНР предстоящите избори 2 в 1 на 14 ноември. 

Кандидат-президентите вече са ясни. Днес в ЦИК бяха изтеглени номерата, с които мераклиите и за президентството, и за Народното събрание, ще фигурират в бюлетината.

"Политическите формации изглеждат за момента неспособни да предложат нещо различно от това, което направиха на предишните два избора. Не виждаме нови стратегии, не виждаме нови идеи за обединение, няма ясно договорени планове какво следва в бъдеще", посочи Панчугов.

Първи реакции след номерата в бюлетините: Борисов ще бъде депутат, а ГЕРБ и ДПС реставрират статуквото

По думите му тези липси могат да отдръпнат и хората от гласуване. 

"Но все пак това, което е обнадеждаващото, е, че има повече от един кандидат за президент. Така изглеждащата доскоро безпроблемна негова победа, вече не е толкова безпроблемна. Но весе още не сме и чули как изглежда изходът от кризата нито от Лозан Панов, нито от проф. Герджиков. Сигурно е обаче, че ще има балотаж", каза анализаторът. 

"Ходът за издигането на каниддат и на ДПС е странен, но не е нов. Може би има вътрешен проблем на мобилизацията на ДПС и ясна заявка, че те искат да останат на политическата сцена. Ако този техен кандидат се превърне в двигател на мобилизация, ние ще видим една доста голяма парламентарна група на ДПС в бъдещия парламент, която ще бъде фактор. Особено при липса на подредена стратегия на останалите политически играчи", смята Панчугов. 

 

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
447 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Izbori@ do dupka.com

2021.10.13 | 12:25

1
Nali pak ste izbereme novite stari...

Добави коментар

Водещи новини