Волен Сидеров: Скапаната система прецаква избирателите

  • 16 юли 2021 15:24

  • 1214
  • 1
Волен Сидеров: Скапаната система прецаква избирателите
© Булфото, архив

По последни данни на ЦИК в Ямбол ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с вкарва депутат с 615 гласа. За сметка на друг, който е взел 3 244 гласа. Ако това е представителна демокрация, Слави е квантов физик! Скапаната избирателна система прецаква избирателите и занулява стотици хиляди дадени гласове. На 11 юли изгоряха 290 091 гласа, все едно не са били дадени. Това пише в свой анализ, публикуван във фейсбук, лидерът на АтакаАтакаПартия "Атака" е създадена на 17 април 2005 г. в София, официално регистрирана в Софийския Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа

"Всички тези българи втора или пета ръка електорат са? Техните гласове отидоха на боклука. Българинът с основание се бои „да не му изгори гласът”, затова гласува за тези, за които социолозите казват, че ще минат бариерата. И резултатите стават все по-екзотични и абсурдистки", пише той.

"Нужна е нова система без райониране – с единна национална листа за всяка партия и отпадане на 4 процентната бариера с безумното въртене на остатъци. Има я в държави като Нидерландия и Израел. Те по-глупави ли са?", смята още Сидеров.

И заключва: Само тогава гласовете на всички ще бъдат представени без загуби и ще има интерес да се гласува.

ГЕРБ се разделя с едно от остриетата си. Караянчева няма да е депутат

Борислава Бибиновска
1214 1

Коментари 1

Добави коментар

2021.07.16 | 15:41

1
кой е тоя дърт миризлив алкохоликоподобен павиайнен?

Добави коментар

Водещи новини