Изборите в Гърция минаха при нищожна избирателна активност и тотална анархия на места

  • 12 юли 2021 10:24

  • 878
  • 0
Изборите в Гърция минаха при нищожна избирателна активност и тотална анархия на места
© Булфото (архив)

При нас нещата в общи линии все още се случват. Все още има броене на бюлетини, все още има хора по секциите. Тотална анархия на някои места. Непростимо е след като имаме в една камара секции машинно гласуване, да се чака отново както преди. Това заяви председателят на Сдружението на българите на остров Крит Петър Анастасов.

,,Организацията, за съжаление, в държавата е сведена до: ,,Всеки друг ще направи нещо'''. Гражданите, отдадени изцяло на доброволческия труд, в събота между 3 и 5 часа изгубиха от своето време, за да получат нещата от България'', добави той.

По думите на Анастасов в момента има една секция, която получава обратно върнати протоколи от ЦИК за корекции. Той е категоричен, че е абсурдно да се чака 6 часа за одобрение на един протокол.

Почиващите в Гърция българи се редят на опашки пред урните

А относно това защо се е стигнало до забавянето, той посочи, че може да има връзка с Европейското първенство по футбол.

По-скоро сънародниците ни в Гърция не гласуваха. Гласуваха сънародниците ни от България, които дойдоха да си починат в Гърция. Абсолютно слаб е резултатът в посолството в Солун - 541 гласували. Това е под минимума, уточни още Анастасов пред Bulgaria ON AIR.

Според него за сметка на това има повишаване при секциите на местата, където почиват много българи. Анастасов е категоричен, че Гърция е една от държавите, в които има една от най-ниските избирателни активности.

Владимир Василев
878 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини