ДПС печели парламентарните изборите в Шуменска област

  • 12 юли 2021 09:44

  • 1548
  • 0
ДПС печели парламентарните изборите в Шуменска област
© Getty Images/Guliver (архив)

ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с печели извънредните парламентарни избори в Шуменско с 24,23 процента. Това съобщиха от Районната избирателна комисия /РИК/, след като са обработили всички протоколи на избирателните секции в областта.

Втора политическа сила в областта е коалицията "ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на", получила подкрепата на 23,35 на сто от вота на избирателите, трета - "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" с 19,79 процента, а четвърта - "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България" с 11, 92 процента.

За "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" са гласували 6,84 на сто от имащите право на вот в областта. Следват "Българските патриотиБългарските патриоти"Българските патриоти" е коалиция, която обединява ВМРО, "Воля" и НФСБ. Трите - ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа, ВоляВоляВоля е българска либерална политическа партия. Тя е основана на 15 юли 2007 г. по инициатива на И НФСБНФСБНационален фронт за спасение на България (НФСБ) е българска националистическа политическа партия," с 3,73 процента и "Изправи се! Мутри вън!" с 3,52 процента.

Експерт: ДПС загуби ролята си на балансьор, може би завинаги

Изборният ден в областта е приключил при 35,07 процента избирателна активност. 623 от гласувалите са избрали опцията "Не подкрепям никого". Общият брой на действителните гласове е 64311, от които 59254 - от машинно гласуване. Намерените в избирателните кутии недействителни бюлетини са 156.

До избирателните секции в областта на 11 юли са отишли с около пет процента по-малко избиратели в сравнение с предишните парламентарни избори.

Радина Лазарова
1548 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини