Представители на ОССЕ следят за прозрачността на вота в страната

  • 11 юли 2021 12:13

  • 703
  • 3
Представители на ОССЕ следят за прозрачността на вота в страната
© Булфото

Представители на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа /ОССЕ/ следят за прозрачността на вота в страната. Нашата задача е да оценим дали провеждането на тези избори е прозрачно и в съответствие със законовите разпоредби, заяви Тана де Зулуета, ръководител на мисията за наблюдение на изборите в България, която проследи гласуването в столичното 38-о училище, предаде БТА.

Искаме да видим как работи на практика машинното гласуване, посочи тя и уточни, че представителите на организацията проследяват гласуването не само в София, но и в страната. След края на изборния ден ще наблюдаваме преброяването на гласовете, което с машинното гласуване би трябвало да е бързо, отбеляза Тана де Зулуета.

В ЦИК са постъпили 5-6 сигнала за нарушения - основно за проблеми с машините

Следим новините за това къде има проблеми с машинното гласуване, наблюдаваме как се разрешават тези проблеми, каза тя. Има протокол какво се прави в такива случаи и ние ще следим дали се спазва, допълни ръководителят на мисията.

Основните изводи от мисията на ОССЕ ще бъдат оповестени на пресконференция утре.

Калина Христова
703 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
СЕРЕГЕЯ СЕСЕСЕРЕ

2021.07.11 | 16:40

3
МАЯ ГАЛЕВА МУТРАФОНОВА******Е КАК НЕ.СЛЕД ПРЕВРАТА НА МУТРАФОНОВА...ТУРИ ВИ КАТО КЬОРАВИ НА ВЛАСТ ДА СЛУЖИТЕ НА ИДИОТА ПУТЬО********ОТКАЗАХ СЕ ДА ГЛАСУВАМ.НЕКА ПУТЬОВАТА ВЕЩИЦА МУТРАФОНОВА ДА СПЕЧЕЛИ И ДА ГО НАЧУКА НА ЗАДУНАЙСКИТЕ ОЛИГОФРЕНЧЕТА ЗА ОЩЕ 150 ПО БЕДНИ ГОДИНИ********СЕГА КРЕМЪЛСКИЯ ИДИОТ,КАКТО ТИ Е ОБЕЩАЛ,ЩЕ ТЕ НАПРАВИ ПОЖИЗНЕН ВОЖД НА ЗАДУНАЙСКИТЕ ОЛИГОФРЕНИ********ПРЕВРАТАДЖИИТЕ НА МУТРАФОНОВА ЩЕ СЕ СДОБИЯТ С ОТБРАНИ КРЕМЪЛСКИ ЕКСКРЕМЕНТИ ЗА ВЯРНА СЛУЖБА НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО И ЗА ПЪЛНО РОДООТСЪПНИЧЕСТВО******КРАДЕВ Е СВИНЯ НА ГЕРГОВ*********БЪЛГАРСКИЯТ ПОЗОР НА РУСКИЯ ПАГОН НА РАДЕВ
СЕРЕГЕЯ СЕСЕСЕРЕ

2021.07.11 | 15:22

2
Е КАК НЕ.СЛЕД ПРЕВРАТА НА МУТРАФОНОВА...ТУРИ ВИ КАТО КЬОРАВИ НА ВЛАСТ ДА СЛУЖИТЕ НА ИДИОТА ПУТЬО********ОТКАЗАХ СЕ ДА ГЛАСУВАМ.НЕКА ПУТЬОВАТА ВЕЩИЦА МУТРАФОНОВА ДА СПЕЧЕЛИ И ДА ГО НАЧУКА НА ЗАДУНАЙСКИТЕ ОЛИГОФРЕНЧЕТА ЗА ОЩЕ 150 ПО БЕДНИ ГОДИНИ********СЕГА КРЕМЪЛСКИЯ ИДИОТ,КАКТО ТИ Е ОБЕЩАЛ,ЩЕ ТЕ НАПРАВИ ПОЖИЗНЕН ВОЖД НА ЗАДУНАЙСКИТЕ ОЛИГОФРЕНИ********ПРЕВРАТАДЖИИТЕ НА МУТРАФОНОВА ЩЕ СЕ СДОБИЯТ С ОТБРАНИ КРЕМЪЛСКИ ЕКСКРЕМЕНТИ ЗА ВЯРНА СЛУЖБА НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО И ЗА ПЪЛНО РОДООТСЪПНИЧЕСТВО******КРАДЕВ Е СВИНЯ НА ГЕРГОВ*********БЪЛГАРСКИЯТ ПОЗОР НА РУСКИЯ ПАГОН НА РАДЕВ
СЕРЕГЕЯ СЕСЕСЕРЕ

2021.07.11 | 14:49

1
КОМУНИСТИТЕ НЕ ЛЪЖАТ.ТЕ ПРОСТО ТАКА СИ ДИШАТ

Добави коментар

Водещи новини