Проблеми при подготовката на вота в Турция: СИК-ове без председатели и секретари

  • 10 юли 2021 20:19

  • 1278
  • 4
Проблеми при подготовката на вота в Турция: СИК-ове без председатели и секретари
© Novini.bg

Проблеми има и при подготовката на българските парламентарни избори в Турция, съобщава БТВ.

Голяма част от секционните комисии там се оказаха без председатели и секретари, които да приемат устройствата за гласуване и книжата.

През целия ден членовете на секционните комисии се чудеха какво да правят, по-късно през деня те започнаха да звънят на ЦИК.

„В момента нямаме председател, от София не дойде. Ще чакаме новото решение на ЦИК. Председателят докато не дойде, не можем да приемем книжата. Това е по закон“, казва Асие Мохамед Али - член на СИК.

Според Танер Чавуш проблемът е „в цяла Турция и това е направено, за да може изборния ден да бъде провален“.

Вотът в Турция: Още няма указания къде да бъдат попълвани декларациите

От ЦИК излязоха с решение, според което наличните членове на СИК, могат да приемат документацията, но само в случай че са повече от четирима души. Около 19:00 ч. изборните книжа бяха приети.

В крайна сметка изборния ден ще може да бъде проведен и ще започне, но ще се проведе с комисии в намален състав. Макар че те трябва да са по седем души, някои ще бъдат с по четири и пет членове.

Novini.bg
1278 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
XXX

2021.07.10 | 22:08

2
НАЙ-ГОЛЯМАТА ЛЪЖА НА Б.Б Е ЧЕ ИМА ЖИВИ КОМУНИСТИ ВЪВ БЪЛГАРИЯ И ЧЕ ТЕ ИМАТ НЕЩО ОБЩО СЪС БСП ТЕЗИ ОТ БСП СА НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ПРЕДАТЕЛИТЕ НА КОМУНИСТИТЕ А ИНАЧЕ ЖИВИ КОМУНИСТИ ВЪВ БЪЛГАРИЯ ОТ МНОГО ВРЕМЕ НЯМА ГЛАСУВАЙТЕ ЗА БЪЛГАРСКО ЛЯТО (15) АКО ИСКАТЕ ПО ВИСОКИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ
Земи

2021.07.10 | 22:37

4
се гръмни!
Мани

2021.07.10 | 22:37

3
Намирисва на измама!
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2021.07.10 | 21:30

1
След изборите ще благодарим на Чалгаря Трифонов и Христо Иванов за увеличената подкрепа от Турция за ДПС и за увеличените места в НС също за ДПС!

Добави коментар

Водещи новини