Балотаж за кмет на Благоевград

  • 04 юли 2021 07:41

  • 22632
  • 3
Балотаж за кмет на Благоевград
© Община Благоевград

В Благоевград ще се проведе втори тур на частичните избори за кмет на общината.

Миналата неделя никой от седемте кандидати не успя да прескочи 50-процентовата бариера, избирателната активност беше рекордно ниска.

На балотажа за кмет гласоподавателите избират между кандидата на партия „Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен“ адвокат Илко Стоянов и независимия, но подкрепен от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е инженер Румен Томов, чиито кметски правомощия бяха прекратени предсрочно заради не съвсем закритата му фирма.

Ден за размисъл преди втория тур на местните избори в Благоевград

Седмицата между двата тура премина спокойно и без нарушения на изборните правила.

Само една жалба е постъпила в Общинската избирателна комисия . Тя е депозирана от политическа партия и в нея се твърди, че в деня за размисъл по време на спортно мероприятие е имало агитация за един от кандидатите.  Сигналът не беше потвърден.

Изборните книжа и машините за гласуване бяха доставени във всички избирателни секции в община Благоевград , като разминаване в графиците и изчакване нямаше .

Само в 20 от общо 140 секции ще се гласува с хартиена бюлетина , а в останалите-машинно. Въпреки това отново бяха отпечатани около 72 хиляди бюлетини, както изисква закона.

Малко над 65 хиляди са избирателите в Благоевград. На първия тур едва 27.75 процента от тях упражниха правото си на глас.

Калина Христова
22632 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2021.07.04 | 08:33

3
Нека на 11/07 да си върнем свободата...видя се , че ИТН са фирма за поръчки на Доган и Пеевски, ДеБъ и ИСМВ са слуги на Васил Божков и Цветан Василев, престъпници укриващи се от Българското правосъдие зад граница !!! За БСП и ДПС няма какво да кажем освен,че да КРАДАТ И УНИЩОЖАВАТ друго не могат! Те са са слуги на Кремъл и изпълняват заедно с Радев поръчка за унищожаването на Родината ни. Само ГЕРБ това е истината и всички го знаем
Идиот Новини.бг

2021.07.04 | 08:02

1
нарича тук протестиращите "лумпени", Радев "тъпа фуражка" и "зелен чорап", а спец-службите " простаци".
Идиот - фашизоид

2021.07.04 | 08:03

2
от Новини.бг, пише тук че негрите не бива да живеят защото са черни, a генералите от армията били разрушители и терористи.

Добави коментар

Водещи новини