Дани Каназирева и Николай Нанков: Проблемът в Брестовица става заложник на политически игри

  • 17 юни 2021 16:47

  • 852
  • 11
Дани Каназирева и Николай Нанков: Проблемът в Брестовица става заложник на политически игри
© ПП ГЕРБ

„Общественият интерес в Брестовица е застрашен, а решението на проблема с водата в селото е политически акт. Това заяви водачът на листата на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на за област Пловдив и бивш областен управител Дани КаназиреваДани КаназиреваАдвокат д-р Дани Каназирева е български политик от Пловдив. Омъжена с едно дете. Завършва на съвместна пресконференция с бившия зам.-министър на МРРБ Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е и кмета на селото Любен Радев. Тя подчерта, че познава в детайли казуса и като областен управител е направила всичко възможно да се изготви експертиза и установи източника на замърсяването на водата в Брестовица с манган, както и да се намери бързо решение на проблема.

„Сега реално се рискува целият проект. Четири месеца, в най-тежкото пандемично време, свършихме всичко, което сега е под риск. Вече е въпрос на политическо решение и политическа воля. Проблемът е ясен, както и решението му. Въпросът е дали новите управляващи ще спрат процедурата или ще и дадат зелена светлина. Спрат ли я, всяко едно рестартиране на проекта ще коства години. Положението наистина е сериозно и ако не се вземат бързи и адекватни действия проблемът ще се разрасне, като има риск и за водоснабдяването на село Кадиево“, коментира Каназирева.

Тя припомни, че кметът на община "Родопи" е обявил бедствено положение, а тогава законът позволява подмяната на водопроводната мрежа да се извърши в спешен порядък на директно договаряне, тъй като всичко друг би означавало минимум 1 година забавяне на дейностите там. По думите й в много кратки срокове се изградени от ВиК нови сондажни кладенци, но най-важното в дългосрочен план е изграждането на нов водовземен участък с подмяна на довеждащия водопровод и вътрешната водопроводна мрежа.

„При този хаос в държавата, сега всеки го е страх да си сложи подписа и да поеме отговорност. Има решение на Управителния съвет на ВиК холдинга от 17 март тази година, с което са одобрени 25 милиона лева за Брестовица. Има подписан договор и одобрен линеен график за работа от страна на ВиК. Чака се одобрението на Надзорния съвет, което се бави, заради включената в проекта подмяна на асфалтовата настилка“, заяви Дани КаназиреваДани КаназиреваАдвокат д-р Дани Каназирева е български политик от Пловдив. Омъжена с едно дете. Завършва. Тя обясни, че това е чисто формална причина, защото след подмяна на водопровода не може да не се ремонтират улиците. Каназирева посочи, че решаването на казуса не търпи отлагане, а за допълнителните дейности извън водопроводната мрежа, може да се търсят други варианти.

От своя страна бившият зам.-министър на регионалното развитие Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е допълни, че проблемът в Брестовица е огромен и след 4 месеца денонощни усилия да се намери решение, сега е неудачно да бъде спрян. Той посочи, че на първо място е трябвало да се осигури финансирането от страна на ВиК холдинга, като подчерта, че към момента няма окончателен отказ то да бъде отпуснато. Трябва да се отстранят формални пропуски и да се докаже, че това решение ще има очаквания дълготраен ефект. „Не могат жителите на Брестовица да бъдат заложник на нечии интереси“, каза още Нанков и изрази увереност, че ще бъдат установени и причините за наличие на манган в питейната вода.

Кметът на Брестовица Любен Радев също изрази надежда, че процедурата няма бъде спряна и ако се подмени водопроводът ще се възстанови и уличната мрежа. По думите му хората в селото са много изнервени и има напрежение, особено след новите аварии във ВиК мрежата.

Дани КаназиреваДани КаназиреваАдвокат д-р Дани Каназирева е български политик от Пловдив. Омъжена с едно дете. Завършва припомни, че има възможност да се изгради нов водовземен участък на територията на община Стамболийски. Според нея предложените нови варианти след вчерашната среща в Областната администрация ще забавят решаването на проблема с години. Участниците в пресконференцията призоваха отговорните институции да се задействат и да отговорят с бързо решение на очакванията на хората.

 

Novini.bg
852 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар

2021.06.17 | 22:36

11
КАКЪВ КОЛОС Е БОЙКО, А. 10 ГОДИНИ ВСИЧКО ВПРЕГНАТО ДА ГО СЪБОРЯТ АМА НЕ СТАВА. И НЕ СЕ СЕЩАТ ЗАЩО. ПРОПУСКАТ НАЙ ВАЖНОТО, НАРОДА,.А АЗ КАЗВАМ ТО И ВИЗУАЛНО ПОГЛЕДНЕТЕ, МИНЕКОВ, ДИКОВ ХАДЖИГЕНОВ БАБИКЯН РАДЕВ...КАКВИ МУТРИ, А ПОГЛЕДНЕШ ЛИ БОЙКО, ВЕДНАГА ТЕ ГРАБВА БЛАГОРОДНИЯ ЧОВЕК, ХАРИЗМАТА МУ. ЕЙ ЗА ТОВА ОТНОВО ВОДИ СПОРЕД ВСИЧКИ АГЕНЦИИ. И СЕГА ПОБЕДАТА ЩЕ Е НАЙ СЛАДКА, ЗАЩОТО ЩЕ Е ПО ВАШИТЕ ПРАВИЛА ГОЛЯМ СТРАХ ГИ ГОНИ БРЕЙ. КАТО ЧУЯТ ИМЕТО БОРИСОВ ИЗПАДАТ В АМОК.

2021.06.17 | 22:36

10
Нaд 1 млн ще гласувамe за ГЕРБ и щe изметeм БСП/ ДПС и техните рожби .Има Такъв Народ..... Изправи се....Отровното Трио....АБВ....Движение 21....Демократична България.... Възраждане Миля че, избирателите и този път пак ще се консолидират около подкрепата за Герб, защото узрелия демократ-народът прави разлика между думи и свършена работа!
ПЕСОГЛАВЕЦ КОЛАБЪР

2021.06.17 | 20:10

9
ТЕЗИ ДВАМАТА ХУБАВЦИ МОГА ЛИ ДА ГИ ВЗЕМА АЗ НА ОБУЧЕНИЕ? ИМАМ НА КАКВО ДА ГИ НАУЧА! ЩЕ ГИ НАПРАВЯ ИСТИНСКИ ХОРА!

2021.06.17 | 17:56

5
Тоя с трофейната жена и бившата сервитьорка ного устати.
Майтапчи Йово

2021.06.17 | 19:56

8
Шибащият, удари си една... злобсрка и си лягай, че да си свеж за утре:)))!
ШИБАМ ПЛАТЕНИ БСПДИРАСТИ

2021.06.17 | 18:24

6
ШИБАМ ПЛАТЕНИ БСПДИРАСТИ

2021.06.17 | 18:30

7
ТОЯ ОЧАЛАТИЯ ГНОМ НА КОЯ НОМЕНКЛАТУРА Е СИН?

2021.06.17 | 17:46

4
В държавата цари хаос и беззаконие, бандитите на Радев вилнеят из Родината ни

2021.06.17 | 17:07

3
КАЖЕТЕ ЗА ПЕЕВСКИ И ЗАКОНА РИКО?

2021.06.17 | 16:57

2
А ТАЯ РУСАТА ДА НЕ СЕ ПЛАШИ! САЛАМА ЗА НЕЯ ВИНАГИ ЩЕ ИМА ТАКА ,ЧЕ НЯМА ДА УМРЕ ГЛАДНА!

2021.06.17 | 16:55

1
СМЕШЕН ОЧАЛАТ БУРСУК ТАКЪВ ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ХВЪРЛЯШ ПО 10 000 ЛЕВА НА ДАНСИНГА ЗА ДА СЕ ЧУВСТВАШ ПО ВЕЛИК!

Добави коментар

Водещи новини