Водачът на листата на коалиция ГЕРБ – СДС в 17 МИР Дани Каназирева и кандидати за народни представители посетиха село Тополово, Асеновградско

  • 25 март 2021 13:02

  • 248
  • 1
Водачът на листата на коалиция ГЕРБ – СДС в 17 МИР Дани Каназирева и кандидати за народни представители посетиха село Тополово, Асеновградско
© ПП ГЕРБ

“Близо 16 500 000 лева са инвестициите в община Асеновград само за миналата година, като с тях са направени редица пътни и ВиК ремонти, вложени са в образователна инфраструктура на училища, нови детски градини, за социални грижи и здравеопазване. Това съобщи водачът от гражданската квота в листата на ПП ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия вСДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на в 17 МИР Дани КаназиреваДани КаназиреваАдвокат д-р Дани Каназирева е български политик от Пловдив. Омъжена с едно дете. Завършва, която заедно с кандидатите за народни представители Йордан Кръстанов, Димитър Янев, Владимир Пильов, Даниела Кузманова, Николай Стаматов, Петя Шопова, Теодора Вълканска и  Кристина Атанасова и областният координатор Георги Мараджиев посетиха село Тополово, където се изгражда нова спортна зала.

Нейното построяване е факт след като при посещението си в Асеновград премиерът Бойко Борисов лично се ангажира да съдейства за изграждането й по молба на волейболния отбор в селото. Отделените за целта средства са в размер на 840 000 лева. Спортната зала ще бъде построена на свободно пространство в близост до сграда на училището и ще се ползва и като физкултурен салон.  „Благодарни сме на премиера и на правителството за отпуснатите средства. Това са инвестиции в здравето на подрастващите, коментира  кметът на Асеновград д-р Христо Грудев, който уточни, че в процес на изграждане са още три спортни зали и физкултурни салони към ОУ „Панайот Волов“ в квартал „Долни Воден“, ОУ „Ангел Кънчев“ и ОУ „Петко Каравелов“ – в Асеновград.

Преди това на светлия празник Благовещение представителите на коалиция ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на запалиха свещ и се помолиха за здраве и благополучие в църквата „Св. Св. Кирил и Методий“ в селото. „Община Асеновград има нашето съдействие за реализирането на важните проекти не само в образователната и спортната инфраструктура, но и в пътната. В момента усилено се изграждат локалните платна на пътя за Пловдив. С бързи темпове се ремонтира пътят Асеновград – Кърджали. Рехабилитацията на този път се чака от години.

Предстои да стартират и ремонтни дейности на още няколко важни пътни артерии сред които Асеновград – Първомай и Асеновград – Садово“, допълни Каназирева. Кметът Христо Грудев поясни, че от правителството на Бойко Борисов са отпуснати средства, за укрепване на пропадналата улица „Странджа“ в Асеновград, за свлачището по пътя към Асеновата крепост, както и за реновирането на централния площад „Академик Николай Хайтов“ в града. Отделно от това Община Асеновград е одобрена от Министерството на образованието и науката за отпускане на 3 000 000 лева, с които да се изгради нова детска градина. Тя ще бъде разположена в квартал „Изток“. Кметът припомни още, че в спешен порядък правителството отпусна и 290 000 лева за изграждане на COVID отделението, в което има разкрити и интензивни легла.

„Изграждането на COVID отделението е едно от най-важните неща, които направихме през първата година от мандата си, заяви кметът на Асеновград доктор Христо Грудев. „Община Асеновград реагира бързо, а болницата се справя много добре с овладяване на пандемията от коронавирус. Създаденото специализирано COVID отделение, отговаря на всички изисквания и стандарти и аз искрено благодаря на целия екип, на управителя и на всички медици за отговорната работа и грижите, които полагат за болните от цялата община, заяви Каназирева.

 

Novini.bg
248 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Tinaa23

2021.04.10 | 03:54

1
­­В­­и­­­ж­­­т­е­­ ­­м­о­­я­­­т­а­­­ ­­т­­­и­­й­­­н­ ­п­­у­­т­к­а­­ ­-­­ ­W­W­­­W­.­­B­G­­­1­­­7­.­C­L­U­­B­­­

Добави коментар

Водещи новини