Гледай на живо

Лудогорец пречупи Локомотив на "Лаута" - на живо след 1:3 в Пловдив

Дани Каназирева: Ще бъде ли защитен интересът на Белащица? На ход е служебният министър на енергетиката!

  • 15 юни 2021 17:22

  • 493
  • 9
Дани Каназирева: Ще бъде ли защитен интересът на Белащица? На ход е служебният министър на енергетиката!
© ПП ГЕРБ

„Очаквам управляващите в момента да проявят воля, да защитят обществения интерес и да не допуснат дейността на кариерата на "Европейски пътища" АД над Белащица да бъде възобновена“. Това заяви водачът на листата на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на за област Пловдив Дани КаназиреваДани КаназиреваАдвокат д-р Дани Каназирева е български политик от Пловдив. Омъжена с едно дете. Завършва по повод решението на ВАС, с което се отменя актът за спирането на кариерите. Като областен управител Каназирева застана зад протестиращите жители на селата от Родопската яка и дейността на двете кариери бе прекратена.

„Преди година и половина проявих смелостта и въпреки икономическите интереси и натиск, с пълната подкрепата на правителството тогава с премиер Борисов, институциите застанахме до хората и с акт на министър Теменужка Петкова кариерите спряха работа. След години на протести хората от Белащица си отдъхнаха. Още тогава в Областна администрация, с моя екип, започнахме работа, за да обосновем дългогодишното спиране на кариерите, защото допусках, че съдебните решения могат да не са в интерес на населението“, коментира Каназирева.

"На първо място това е наличието на няколко карстови извора, които за застрашени от изчезване, ако кариерната дейност продължи. На второ място край тях няма задължителната санитарно-охранителна зона. По мое настояване ВиК започна проектиране на такава санитарно-охранителна зона. На трето място налице е опасността от свлачищни процеси и риск да се загубят изворите, а замърсяване на околната среда води до влошаване на условията на живот и здравето на населението в селата от Родопската яка и част от град Пловдив. Според експерти от областна администрация кариерните площи попадат в поясите 2 и 3, което прави самата кариерна дейност недопустима“, поясни Дани КаназиреваДани КаназиреваАдвокат д-р Дани Каназирева е български политик от Пловдив. Омъжена с едно дете. Завършва.

Тя припомни, че другата кариера на "Холсим кариерни материали Пловдив" е с изтекъл договор от февруари тази година и там няма риск да бъде възобновена кариерната дейност. „Притесненията ми бяха свързани с кариерата на „Европейски
пътища“, защото техният договор изтича февруари 2022 година и през оставащото време от 8 месеца, след съдебното решение, има реален риск те да възобновят рабата, каза още Каназирева и добави, че сега на ход е служебният министър на енергетиката.

“Дали ще прояви тази безкомпромисност, която проявихме ние преди година и половина. Дали ще застане до хората, защото има редица основания, отново да издаде акт за спиране на работата, ако поиска. Това ще даде нужния срок до изтичане на Каназирева.

Тя добави, че в Областна администрация има достатъчно документи, които са предадени и на инициативните комитети и които могат да дадат всички правни основания за последващото спиране на кариерата на „Европейски пътища“. „От моя страна хората ще имат пълната ми подкрепа и съм готова отново да застана до тях, добави кандидатът за народен представител от коалиция ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на.

Novini.bg
493 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2021.06.15 | 18:12

7
ТАЗИ Е ВТОРА ПО ПРОСТОТИЯ СЛЕД ПРОСТАТА КЪРДЖАЛИЙСКА ПОТКА

2021.06.15 | 18:49

9
май на първо място си ти!

2021.06.15 | 17:28

1
ИМА ДАННИ МОМИЧЕТО,НО Е СБЪРКАЛО ПАРТИЯТА!

2021.06.15 | 18:49

8
не е, не е...

2021.06.15 | 17:32

2
в държавата от един месец цари хаос и беззаконие ....служители на администрацията за заплашвани с физическа саморазправа от мутрите на Радев
Стойчо

2021.06.15 | 18:08

6
Бъди спокоен! Никой няма да заплаши с физическа саморазправа плужек като теб. Просто отвори задни бузи и се хвани за палците. Това си го можеш от мутрите на ББ!

2021.06.15 | 17:34

3
ЕЙ ДУХАЧ СМЕШЕН!!!

2021.06.15 | 18:04

5
Здравка пловдивската кyp... така де, келнерка.

2021.06.15 | 17:47

4
Колко тъп поглед има само тя си знае

Добави коментар

Водещи новини