Проф. Ангелов в Свищов: Здравна реформа не се прави по време на пандемия, нито от служебно правителство

  • 15 юни 2021 16:30

  • 765
  • 4
Проф. Ангелов в Свищов: Здравна реформа не се прави по време на пандемия, нито от служебно правителство
© ГЕРБ

Със 100 % беше увеличена субсидията за общинските болници по време на управлението на кабинета Борисов – от 30 милиона лева тя нарасна на 60 милиона лева и това стана благодарение на партньорството на Министерството на здравеопазването с Националното сдружение на общините в България.

Това заяви в Свищов проф. Костадин АнгеловКостадин АнгеловКостадин Ангелов е роден на 7 юни 1977 г. Завършва Медицинския университет в София през 2004 г., водач на листата на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на за Великотърновски избирателен район, който посети болницата в крайдунавския град, заедно с кандидатите за народни представители Росица Димитрова и Станислава Стоянова. 

Проф. д-р Костадин Ангелов: Във Варна ще изградим нова инфекциозна и детска болница

„Дигитализацията и електронизацията на здравеопазването са особено важни, за да се улесни достъпът на пациентите до лечебни заведения в други градове и чужбина. Електронните рецепти, които ще постъпват в пациентското досие, ще помогнат на лекарите в дадената болница да направят бърза справка за пациента – епикризи, рецепти, зъбен статус, кръвна група, неблагоприятни събития. Тогава за всеки пациент може да бъде оказана важна, дори животоспасяваща помощ“, посочи бившият министър на здравеопазването проф. д-р Костадин АнгеловКостадин АнгеловКостадин Ангелов е роден на 7 юни 1977 г. Завършва Медицинския университет в София през 2004 г.. По думите му лекарите имаха резерви да работят в ковид-отделението на болницата в Свищов и персоналът не беше достатъчно мотивиран. „Само за два месеца направихме системата да отговори на повишените изисквания“, припомни проф. Ангелов. Според него, в хода на една пандемична криза в целия свят реформи в здравеопазването не се правят. „Те не се правят и от служебно правителство, което обещава реформи. Това е все едно някой турист от Румъния да внесе при кмета на Свищов промяна на градоустройствения план в града. България е парламентарна република и една такава реформа трябва да се обсъди в Народното събрание, а не да се прави от служебното правителство“, категоричен е Костадин АнгеловКостадин АнгеловКостадин Ангелов е роден на 7 юни 1977 г. Завършва Медицинския университет в София през 2004 г.

Водачът на листата на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на за област Велико Търново подчерта, че болниците имат нужди от млади хора. „Тристълбовото финансиране за млади лекари и сестри е реално решение за повече доходи на здравните специалисти. Това е начинът да мотивираме младите кадри да останат в градовете и да се развиват, и той е заложен в цяла система от мерки в програмата на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на“, заяви още проф. Ангелов. „Премахването на лимитите за финансирането на болниците означава, че лечебното заведение в Свищов ще се закрие, парите ще намаляват във времето“, предупреди за опасностите от необмислените реформи в здравеопазването проф. Ангелов. По думите му това означава да се увеличат парите към определени болници, предимно частни. Трябва да имаме защитени болници, а не дива конкуренция. „Това е недопустимо за здравеопазването“, категоричен е водачът на листата на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на.  

Кандидатът за народен представител и експерт в социалната и здравна сфера Росица Димитрова подчерта, че ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на продължава да търси най-добрите и адекватни решения, за да може всеки човек да получи подкрепа, да се намерят най-добрите и адекватни решения. Според нея, коалицията има много ясни, конкретни и изпълними цели в секторната политика, които ще осигурят и устойчивост, и продължаване на тенденцията за ръст на финансирането и доходите на социалните работници. „Само със стабилно правителство, което познава проблемите в нашето ежедневие, това ще се случи“, завърши Димитрова, цитирана от пресцентъра на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в

 

Novini.bg
765 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
????

2021.06.15 | 17:18

4
"Другарю-професор", а Вие кога ядете, когато Сте ГЛАДЕН нали?!
МУТРИ ВЪН!!!

2021.06.15 | 17:07

3
ИЗКАРАЙТЕ БОКО ШИБАНЯКА? ДА КАЖЕ НЕЩО СМЕШНО? ДАВАЙ РАЗСМЕЙ НИ БОКО?
О

2021.06.15 | 16:43

2
И да се срещне с филанкишията нищо не става от него.Само хаби гласовете на хората

2021.06.15 | 16:38

1
ТОЯ СЕ Е ОКЕПАЗИЛ САМ! ПРИЛИЧА ГО НА ВОСЪЧНА ФИГУРА!

Добави коментар

Водещи новини