В Плевен "Има такъв народ" е първа политическа сила при обработени над 56 на сто от протоколите на СИК

  • 05 април 2021 11:25

  • 331
  • 2
В Плевен "Има такъв народ" е първа политическа сила при обработени над 56 на сто от протоколите на СИК
© Булфото

В Плевен ПП "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" води с 25.25 на сто от вота на избирателите при обработени 56.13 на сто от окончателно приетите протоколи на СИК. Това съобщи  председателят на РИК Ярослав Димитров, като се позова на междинни данни от преброяването на гласовете към този момент, информира БТА.

Втори по събрана подкрепа в 15-ти МИР - Плевен, е коалиция ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на с 22,73 на сто от гласовете.

Следвана от коалиция "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България" - с 18,10 на сто.

По получено доверие от избирателите следват ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа - Българско национално движение - с 6,13 на сто.

Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от - Обединение - с 5,24 на сто.

"Изправи се! Мутри вън!" - с 4,38%

ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с - с 3,65 на сто и други.

ЦИК към 10:30 часа: ГЕРБ 25.32%, "Има такъв народ" 18.49%

Избирателната активност в Плевенско е 47.95 на сто. Според Димитров това е доста добра активност, почти колкото на предишните парламентарни избори.

Машинно са гласували в Плевенско от 30 на сто до 50 на сто от избирателите в отделни секции. Прави впечатление, че повече от възрастните хора са решили да дадат гласа си чрез машина, докато при младите хора, желанието е било да гласуват с традиционна бюлетина, коментира Димитров. Членове на СИК оценяват тези нагласи като парадоксални, защото очаквали повече младежи да искат да гласуват с машини, допълни председателят на РИК - Плевен.

По думите му в РИК са чули от медиите за "купуване на гласове", за "незаконна агитация" и други в изборния ден, но до тях не са постъпили жалби за подобни нарушения. Внесените сигнали в РИК - Плевен бяха дребни, бих казал от битов характер, междупартийни закачки, но не за сериозни нарушения на закона, затова сме ги определили като незначителни, отбеляза Димитров. Той очаква до края на деня да се справят с приемането на всички протоколи от СИК, които общо са 408.

Novini.bg
331 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Conniea20

2021.04.10 | 03:52

2
­­В­­и­ж­т­е­­ ­­м­­о­я­­т­­­а­­­ ­­­т­и­й­­н­ ­п­­­у­т­к­­а­­ ­­-­­­ ­­­W­W­W­­.­B­G­­­1­­7­­­.­C­­­L­­­U­­B­­
Аз

2021.04.05 | 12:25

1
Народа го обърна на майтап,но да видим дали ще му бъде смешно!

Добави коментар

Водещи новини