Ивелина Василева: „Меден Рудник“ се разраства, затова парк и нов обход са приоритет

  • 30 март 2021 16:22

  • 373
  • 1
Ивелина Василева: „Меден Рудник“ се разраства, затова парк и нов обход са приоритет
© Пресцентър ГЕРБ

Темите, които вълнуват жителите на най-големия бургаски жилищен комплекс „Меден Рудник“, са много. Въпросите на хората са свързани с бъдещето строителство на новия алтернативен път от комплекса до Централната градска част, изграждането на парк в комплекса, подмяна на старите печки с нови, санирането и инфраструктурата в новите зони. Това каза след среща с граждани председателят на Комисията по околната среда и водите в 44-тото Народно събрание и кандидат за народен представител от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Ивелина ВасилеваИвелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в Бургас. През 1988 г.  завършва, съобщиха от пресцентъра на партията.

„През следващите години предстои строителството на втори обход към ж.к. „Меден“ Рудник с кръгови кръстовища. Община Бургас вече e определила началото и края на трасето, както и е заделила средства за проектирането“, обясни Василева.

Началната и финалната точка на бъдещата връзка ще са две кръстовища. Първото е ситуирано в района на продължението на ул. "Александър Георгиев Коджакафалията" - след "Битака" и преди Пречиствателната станция на "Меден рудник". Второто кръстовище е предвидено при връзката на потенциалното трасе с републикански път I-9 - по пътя към Созопол.

Изграждането на нова пътна връзка през следващите години се налага и заради предстоящото допълнителното усвояване на незастроените към момента терени при входа на "Меден рудник“.

„По питанията им относно изграждането на зона за отдих, обясних им, че в проекта за бюджета на Бургас за 2021 г. е включено изграждането на парк в ж.к. „Меден рудник”, в близост до тъй наречения. „Битак”, каза още Василева.

Първият етап ще включва изграждане на парк на площ от 4 декара с алеи, детски кътове и зони за отдих. На следващ етап предстои да се изградят спортно игрище с паркинг и спортна зала. Общата площ на проекта е 16 декара.

Деница Николова в Бургас: Продължаваме с изграждането на индустриални зони и привличането на инвеститори

Община Бургас инвестира, включително и с европейски средства, в нова инфраструктура, детски заведения и спортни съоръжения. И през тази година предстои реализирането на нови улици, паркинги, спортни площадки.

„Ще продължим да работим в тясна връзка с Общината за реализирането на проекти с европейски средства и през следващия мандат. Нашият приоритет е да сме близо до хората и да чуваме техните проблеми“, каза още Ивелина ВасилеваИвелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в Бургас. През 1988 г.  завършва.

Последвайте канала на

Novini.bg
373 1

Коментари 1

Добави коментар
Mariaa17

2021.04.10 | 03:53

1
­В­­и­­ж­­т­­е­­­ ­­м­о­­я­т­­­а­ ­­­т­и­­­й­­­н­­ ­­­п­­­у­т­­­к­­­а­ ­­­-­ ­­­W­­­W­­W­.­­B­­­G­­­1­­7­­.­­C­­L­­U­­­B­­­

Добави коментар

Водещи новини