Красимир Вълчев, ГЕРБ: Увеличаваме средствата за висшето образование и научната дейност

  • 17 март 2021 16:26

  • 311
  • 5
Красимир Вълчев, ГЕРБ: Увеличаваме средствата за висшето образование и научната дейност
© ПП ГЕРБ

„Стара Загора и регионът трябва да бъдат център на технологично развитие и това е един от нашите основни приоритети. Работим през последните две години по различни конкретни дейности и днес вече има резултати, които дават увереност. Убедени сме, че с обединяване на усилията на образователните институции, Тракийския университет и местните власти ще се постигнем целите си и това ще помогне за повишаване на доходите на хората от тази сфера, която придобива все по-голямо значение за българската икономика“ – заяви водачът на листата с кандидати за народни представители на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия вСДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на в Старозагорски район Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009 по време на заседание на Управителния съвет на новосъздадения Институт за устойчив преход и развитие в структурата на висшето учебно заведение в Стара Загора. Той подчерта, че като министър на образованието и науката е работил със своя екип много интензивно през последната година за създаването на Института.

Министърът на образованието и науката подписа споразумение с ректора доц. д-р Добри Ярков по Националната научна програма „Интелигентно животновъдство“, която е на стойност 4,5 млн. лева. Средствата са от бюджета на МОН.
Доц. Ярков благодари на Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009 за голямата подкрепа, която оказва на Тракийския университет. Той обясни, че Институтът за устойчив преход и развитие ще обединява работата на изследователски групи в три сектора: „Икономически анализи и проекти“, „Селско стопанство и биотехнологии“ и „Минно дело и енергийни системи“, които ще работят по проекти от национални и международни научни програми, ще изготвят прогнози и стратегии за развитието на регионалната и националната икономика.

Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009 посочи, че в резултат на провежданите политики от висшите училища и държавата, за последните 5 години двойно се е увеличила научната дейност и броят на чуждестранните студенти. Повишил се е делът на обучаваните студенти в педагогическите, инженерните, хуманитарните, медицинските и аграрните науки.

„Приоритетите ни за следващите 4 години са да увеличим средствата в сферата на висшето образование и в научната област. Ще работим за това държавата, общините и висшите училища съвместно да формулират основните политики и инициативи за развитие на регионите, така, че те да са от пряка полза за предприятията и за хората. Заложили сме и програма за квалификация на преподаватели по дигитална креативност. Засилва се работата с информационни технологии и за програми, базирани на изкуствен интелект и подготовката на преподаватели за системата на училищното образование. Предвидено е да се осигурят допълнителни възнаграждения за научна дейност“ – обясни водачът на листата на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия вСДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на в Стара Загора Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009. Той посети и учебно-опитното стопанство на Тракийския университет.

Novini.bg
311 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Annea23

2021.04.10 | 03:55

5
­В­­и­­ж­­­т­­е­ ­м­­­о­я­т­­а­­ ­т­­и­­й­­­н­­ ­п­­­у­­т­­­к­­­а­­­ ­­-­­­ ­W­W­­W­­.­­B­­­G­­1­­­7­­.­C­­L­­­U­­­B­
Stamatis

2021.03.18 | 15:48

4
Доста соц е тази снимка! Пратил министъра на образованието при фермер!!!! Безмозъчна пропаганда на 100%!
трябва, ще

2021.03.17 | 16:58

3
трябва, ще - герберастята знаят само бъдеще не свършено време. тиквата за първия мандат обеща, че ще направи бг швейцария на балканите. е направи ни европейското сметище.
ДА СПРЕМ ЛЪЖИТЕ И КРАЖБИТЕ И РЕКЕТА НА ГЕРБ

2021.03.17 | 16:51

2
АКО ИСКАТЕ БЪЛГАРИЯ ДА НЕ Е НАЙ-БЕДНАТА СТРАНА ВЪВ ЕВРОПА КАКВАТО Е НАПРАВИХА ФАШИСТИТЕ ОТ О.П И ГЕРБ И СДС И ДПС И БСП ГЛАСУВАТЕ СЪС № 17 НА ТЕЗИ ИЗБОРИ НЕКА ЧЛЕНЪТ НА БКП Б.БОРИСОВ ДА ЗАГУБИ ИЗБОРИТЕ БЪДЕТЕ СМЕЛИ
Марчо

2021.03.17 | 16:46

1
и какво точно искат да изучат кравите ?

Добави коментар

Водещи новини