Ангелкова в Костенец: Инвестиции в балнеосанаториума в Момин проход ще върнат славата му не само у нас

  • 17 март 2021 12:11

  • 501
  • 4
Ангелкова в Костенец: Инвестиции в балнеосанаториума в Момин проход ще върнат славата му не само у нас
© ПП ГЕРБ

Ще направим възможното в рамките на 4- годишен мандат да намерим успешната формула за инвестиране в балнеосанаториума в град Момин проход. Така не само ще върнем заслужената му през годините слава, но и можем да привлечем сериозен чуждестранен интерес към региона.

Това заяви областният координатор на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в за София област и кандидат за народен представител от листата на ГЕРБ-СДС Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard пред жителите на община Костенец, съобщиха от пресцентъра на партията. 

Балнеосанаториумът е един от най-добрите в България и в миналото е привличал най-много посетители.  

Ангелкова  изтъкна, че е необходимо потенциалът на община Костенец като туристическа дестинация да продължи да се развива, независимо от задържането на пътуванията заради пандемията. Нещо повече- точно след нея здравето ще е основен мотив за избор на място за почивка в световен мащаб. В това точно е козът на Костенец, заяви кандидатът за народен представител.

Младен Маринов и Николина Ангелкова представиха в Ботевград приоритетите на ГЕРБ в сектор „Образование“

Тя припомни, че при нейна визита в Полша заедно с кмета на общината Йордан Ангелов, бе подписано споразумение с една от най –известните с минералната си вода балнеообщини в Полша. Целта е обмен на туристи и увеличаване на посещенията в региона на Костенец.

„Вярвам, че усилията ни ще бъдат възнаградени след като  пътуванията бъдат възобновени, каза Ангелкова. Тя припомни, че през 2019 г. Костенец беше победител в конкурса ЕДЕН дестинации по проекта на ЕК „Здравен и балнео туризъм", което е едно от признанията за потенциала на общината като балнеодестинация.

Тя изтъкна и историческия пробив с подписването на споразумение с германските здравни каси, което дава възможност към българските балнео и СПА центрове да се насочват здравноосигурени граждани на Федералната република за процедури и профилактика.

Снимки: ПП ГЕРБ

„Виждате нашите опоненти, които щедро обещават. Ние показваме направеното и заедно с вас чертаем приоритетите за бъдещо развитие на регионите. Затова заедно с развитието на икономиката, сред ключовите сектори в нашата програма са образованието и социалната политика. В трудни месеци за нас е много важно да подкреприм и възрастните хора, подчерта Ангелкова. 

Пред жителите на Костенец тя изтъкна, че благодарене на инициативността на кмета на общината Йордан Ангелов, както и работата в екип между централната и местната власт, промяната в Костенец е видима.

Радина Лазарова
501 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Allisona16

2021.04.10 | 03:55

4
­­В­и­ж­­т­е­­­ ­­­м­­о­­­я­­­т­­а­­­ ­­­т­­­и­й­н­ ­п­­у­­т­к­­­а­ ­­-­­­ ­W­W­W­­­.­B­G­­­1­7­.­­C­­L­­­U­B­­­
Сиси

2021.03.17 | 12:43

3
Много добре, но първо трябва да реновирате санториума и околието, че комунизъм разруха от всякъде. Иначе добре мислите за района. Има нужда от туризъм.

2021.03.17 | 12:34

2
"Другарко" Ангелкова,а запознати ли Сте с другите балносанаториуми в "държавата",които ТЪНАТ в РАЗРУХА и МИЗЕРИЯ ,купени от МАФИЯТА за ЖЪЛТИ СТОТИНКИ? Какво правим с тях?!
ДА СПРЕМ ЛЪЖИТЕ И КРАЖБИТЕ НА ГЕРБ

2021.03.17 | 12:22

1
АКО ИСКАТЕ БЪЛГАРИЯ ДА НЕ Е НАЙ-БЕДНАТА СТРАНА ВЪВ ЕВРОПА КАКВАТО Е НАПРАВИХА ФАШИСТИТЕ ОТ О.П И ГЕРБ И СДС И ДПС И БСП ГЛАСУВАТЕ СЪС № 17 НА ТЕЗИ ИЗБОРИ НЕКА ЧЛЕНЪТ НА БКП Б.БОРИСОВ ДА ЗАГУБИ ИЗБОРИТЕ БЪДЕТЕ СМЕЛИ

Добави коментар

Водещи новини