Кандидатът за кмет на Първомай Асен Кичуков посети село Драгойново

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на община Първомай Асен Кичуков проведе предизборна среща с жителите на село Драгойново. С него бяха и кандидатите за общински съветници от листата на ГЕРБ Чавдар Здравчев, Кичка Лакева,  Станислава Георгиева и Али Баджаклъ и Галя Петрова.

  Те поговориха с хората, за да чуят какво им харесва и какво не в управлението на общината и на Драгойново. Оказа се, че най-големият проблем според тях в селото е замърсената  с уран питейна вода. Жителите споделиха, че не веднъж от РЗИ са констатирани стойности по показател естествен уран над максимално определената в Наредба №9 за качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели. Затова  те се снабдявали с вода от чешмите по улиците, тъй като тази от водоизточниците не била годна за пиене и готвене. В отговор на това Асен Кичуков обеща, че ако бъде избран, ще бъдат дадени проби в европейска лаборатория, за да могат експертите да излязат със становище и препоръки как да се действа.

Жителите на Драгойново се оплакаха и от лисата на работа. По думите им това е едно от най-пустеещите села в общината.  Сред проблемите, които посочиха беше и разбитият път до Бяла река. „Намеренията ми са да създам Обществен съвет, който да акумулира идеи как да се справим с най-наболелите проблеми по малките населени места. В него ще членуват кметовете на селата, които ще се събират всеки понеделник, за да получават задачи, а в края на седмицата ще отчитат свършеното“, бе категоричен Асен  Кичуков.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Избори

още

Анкета

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Избрано от Интернет