Фандъкова: Създадохме първата общинска програма за превенция на рак на гърдата

  • 16 октомври 2019 15:57

  • 330
  • 4
Фандъкова: Създадохме първата общинска програма за превенция на рак на гърдата
© Пресцентър ГЕРБ

За седма поредна година през месец октомври организираме и участваме в инициативата за превенция срещу рака на млечната жлеза. В нея общински болници организират безплатни профилактични прегледи. Създадохме и продължаваме общинска програма за скрининг на млечната жлеза, която е най-голямата скринингова програма за рак на млечната жлеза в България. Започнахме я като общински проект, който се надявам да стане и национален. Това каза днес кандидатът за кмет на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, издигната от ГЕРБ/СДС.

Над 19 000 са жените, които се прегледани безплатно от лекари в най-големите общински и държавни болници. „Целта на програмата е превенция, защото открит на време ракът е лечим. Казвам го като човек, който е преминал през това“, посочи Фандъкова.

Нана Гладуиш, основател на фондация „Една от 8“ посочи, че участва в тази инициатива, защото е важно да се припомня за жените, които не успяха да преборят тежката болест в чиято памет днес бяха пуснати 1200 розови балони. Тя посочи, че Фандъкова е пример за сила и работа за хората. Едно от важните неща е да продължи да се работи и да се направи национална скринингова програма, посочиха Нана Гладуиш и Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Инициативата се организира от Първа САГБАЛ „Света София“ и е част от информационна и профилактична кампания за борба с тежкото заболяване, която болницата инициира всяка година, през месец октомври. Участие в събитието взеха Зоя Паунова - изпълнителен директор на АстраЗенека България, Георги Руйчев - изпълнителен директор на Български форум на бизнес лидерите. 

Последвайте канала на

Novini.bg
330 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Ivan

2019.10.16 | 22:30

4

София си има успешен и работещ кмет г-жа Фандъкова, която направи и продължава да прави много за столицата на България. Благодарение на нея София се превърна в един модерен и красив европейски град. Тя е един работещ професионалист, който освен това си ръководи много добре и екипа, с който работи. Мая Манолова да си намери друга работа като и изтече мандата на омбудсман, тя какво ли не работи досега, едно политическо обременено лице и само с политически назначения. Нека си приложи знанията и уменията в друга сфера. Даже сега в речта си казва “трябва да поведа гражданите”! За какво повеждане говори, за лидер на освободително движение ли се кандидатира или за работа в една администрация, която ОБСЛУЖВА гражданите?

Erny

2019.10.16 | 22:29

3

Балотаж, няма да има. Фандъкова бие на първи тур.

Не ставаш

2019.10.16 | 17:39

2

Е, то все нещо трябва да създадеш... Но съотношението е 1 към 700

Polipantev

2019.10.16 | 16:57

1

Данче слез!

Добави коментар

Водещи новини