Фандъкова: Изграждаме нов парк и храм-паметник на загиналите български воини в Първата световна война

Готови сме с проекта за изграждане на нов парк и храм-паметник за загиналите войни в Първата световна война в район ''Оборище''. Това е идея, по която започнахме работа преди година и половина заедно с ген. Груди Ангелов, началник на Военната академия ''Г. С. Раковски''. След като отворихме за граждани парка на Военна академия, сега ще успеем да го разширим с достъп и от ул. ''Черковна''. Това обяви Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, кандидат за кмет на София. До края на годината теренът ще е подготвен за строителство.

Стартира инициатива за набиране на дарителски средства за изграждане на храм-паметника, който ще носи името ''Св. Георги''. Преди година българският патриарх Неофит благослови делото и наименуването на храма. За изграждането на храм-паметника е създаден инициативен комитет ''Единение''.

,,Българските войници и офицери, защитавали България с живота си, са ни оставили този завет – да се обединяваме. Само заедно можем да бъдем силни и да вървим напред'', каза Фандъкова, която е и съпредседател на инициативния комитет.

На събитието днес присъстваха ген. Груди Ангелов, ген. Константин Попов - съпредседател на инициативния комитет и председател на военната комисия в Народното събрание, както и внучката на полковник Борис Дрангов – Райна Дрангова. Проектът на парка и храм-паметника е изработен от арх. Стоимен Демерджиев, а идеята е на покойния Красимир Узунов.

,,Вече е обявен и конкурсът за изграждане на Мемориал на загиналите войници от Първи и Шести софийски пехотни полкове'', каза Фандъкова.

Коментари

 1. 2019.10.15 | 17:52

  Къде изчезнаха лайнометите от Спосрано 20 и най голямата лайнохвъргачка мая Костинбродска!?
  Да не са ги затворили някъде по Сибир или да не са им пуснали водата на тия редки лайна!?

  Без техните глупости е скучно!

 2. 2019.10.15 | 17:23

  Kolko para sha utkradnes ot tam ma ?

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Избори

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет