Стефан Радев: Искаме да имаме по-развит, по-чист и по-зелен Сливен

  • 11 октомври 2019 08:44

  • 389
  • 0
Стефан Радев: Искаме да имаме по-развит, по-чист и по-зелен Сливен
© Кадър: БТВ

В последните 4 г. имах честта и отговорността да управлявам Сливен. Основният ми приоритет за Сливен е да надграждаме. Всички ние искаме да имаме по-развит, по-чист и по-зелен град. Това заяви кандидатът за кмет на град Сливен от ПП ГЕРБ Стефан Радев в предизборния дебат по БТВ.

„Сливен беше водеща община. Сега за съжаление сме на последно място. Говори се за приемственост, но за проблемите се сещаме само по време на избори“. Това заяви Йордан ЛечковЙордан Лечков Йордан Лечков Янков е известен български футболист. Роден на 9 юли 1967 година в град Стралджа., който е бил градоначалник на Сливен два мандата.

„Като кмет основният ми приоритет ще са намаляване на данъците, въвеждане на безплатен градски транспорт, разширяване на синята зона, подобряване на безопасността на движението в града“, каза Румен Бозуков от местна коалиция „Движение за промяна”.

Радев обясни, че ситуацията в Сливен вече е спокойна. „Важно е, че институциите реагираха и всички деца са спокойни и са по класните стаи. Това е най-лошото, което можем да правим за децата – да ги заливаме с фалшиви новини и да оставяме да ги обхваща паника. Реакцията след тези събития беше светкавична и се радвам, че много бързо децата се върнаха в клас“.

„Не е имало никакви сигнали, че предстои подобно нещо. Имаме отворен диалог с гражданите в общината“, добави той.

„Нека да се интегрираме всички“, призова Йордан ЛечковЙордан Лечков Йордан Лечков Янков е известен български футболист. Роден на 9 юли 1967 година в град Стралджа.. „Сливен е най-голямата община и трябва да де се интегрираме всички“.

Настоящият кмет и кандидат за нов мандат от ГЕРБ заяви, че общината няма никакви просрочени задължения. „Няма нищо лошо в това да имаме дълг, важно е да можем да го управляваме правилно и да го погасяваме. Всички ние имаме ипотечни заеми“. Стефан Радев обясни, че предшественикът му е натрупал дълг, който сега се погасява.

Румен Бозуков подчерта, че всички са станали свидетели на три провалени управленски мандата. „Общината е теглила 25 милиона лева заем“.

Радев добави, че с тази облигационна емисия са изплатени старите дългове и се е тръгнало към оздравяване на общината.

По темата за пътната безопасност, кандидатите за градоначалници коментираха: „Имали сме много сигнали и общината предприема необходимите мерки, увери Стефан Радев.

Йордан ЛечковЙордан Лечков Йордан Лечков Янков е известен български футболист. Роден на 9 юли 1967 година в град Стралджа. добави: „Безопасността на пътя е отговорност на всички нас, всички ние сме участници в движението“.

„Органите на МВР трябва да следят за безопасността на пътищата“, коментира Румен Бозуков.

Всички кандидати коментираха и темата за незаконните сметища.

„Проблемите на кв. „Надежда са много“ - незаконни сметища, незаконно строителство и т.н. Те са трупани в последните 50 г. Най-добрият начин да подобрим живота на тези хора е чрез образованието. Затова ние инвестираме в училища“, заяви кандидатът на ГЕРБ.

„По времето на Йордан ЛечковЙордан Лечков Йордан Лечков Янков е известен български футболист. Роден на 9 юли 1967 година в град Стралджа. се чистеха всички села. Имаше организация, но беше прекратен договора и беше избрана друга фирма“, коментира кандидат-кметът.

„Общината не прави нищо за ромските махали. Това са инкубатори на гласове“, заяви Бозуков.

Стефан Радев припомни, че през миналата година град Сливен е бил отличен като най-зелен град. Той увери, че всички се гордеят с това.

„Заедно изминахме труден път. Сливен вече не е в режим на оцеляване. Имаме още какво на надграждаме. Заедно можем да направим Сливен добър град за живеене, с по-добра среда за младите“, завърши кандидатът на ГЕРБ.

„Бих помолил гражданите да не чакат, да бъдат разумни и да слушат внимателно посланията, които се отправят. Рестарт за Сливен“, заяви Лечков.

„Гласувайте, това е ваш морален дълг. Ще работя за благоденствието на града“, увери Бозуков.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
389 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини