Каракачанов: Истерията в Сливен може да се окаже предизборна интрижка

  • 09 октомври 2019 18:45

  • 1204
  • 5
Каракачанов: Истерията в Сливен може да се окаже предизборна интрижка
© Кадър - БНТ

Днес колегата Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник ми спомена, че се твърди, че човек от Министерството на отбраната може да е замесен в разпространението на слухове в Сливен. Аз поех ангажимент да проверя. Извиках Александър Урумов, който е директор на пресцентъра на МО. Разговаряхме един час и той ме увери, че няма нищо общо с този случай.

Това заяви в предаването "Още от деня" по БНТ министърът на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността, който коментира темата за истерията с децата в Сливен и твърдението на вицепремиера Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник, че шефът на пресцентъра на МО е замесен в разпространяването на слухове, че социалните служби ще отнемат ромски деца. "Аз нямам основания да не се доворя на Урумов, но ако се окаже, че казаното от него не е вярно, той ще си понесе нужното дисциплинарно наказание. За мен е провокация намесвенато на името на директора на пресцентъра на МО. Това е направено в един фейсбук пост на "Правосъдие без граници". Според мен позициите на Урумов, а и моите за Истанбулската конвенция са повод за тази атака. Според мен Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник се е объркал. Той не е казал, че човек от министерството стои зад психозата. Той каза - говори се. Ще извършим необходимата проверка. Урумов изрази готовност да предостави всички свои канали за комуникации да бъдат проверени - телефони, фейсбук, скайп, вайбър. Има вероятност да се създава и интрижка между партиите в управляващата коалиция, все пак сме преди избори. В България винаги се случва едно и също преди избори - създават се интриги и подмолни игри. Ако се окаже, че моят служител наистина е провеждал този саботаж, той ще бъде уволнен", категоричен беше Каракачанов.

"Моята концепция за интеграция на циганите буксува, защото тази година имаше два пъти избори. Идеите ми не минават, защото веднага ни обвиняват, че това се прави предизборно. Аз съм категоричен, че така не може да се продължава. Не може едни хора да не си плащат данъците, да живеят само на държавни помощи, да изнасилват безнаказано. Всичко това води до едно обществено напрежение, което един ден ще ескалира и избухне. Това е моята цел - да успокоим обществото и тези хора да разберат, че законите важат за всички и трябва да се спазват от всички", каза още военният министър.

Той коментира и приетото днес решение на Министерски съвет за стартиране на преговори със Северна Македония и Албания за членството им в ЕС. "Това, което приехме днес, е една много добра позиция. България не може безусловно да изрази подкрепа за членството на Северна Македония в ЕС. За първи път българско правителство излиза с такава ясна и категорична позиция", завърши Каракачанов.

Последвайте канала на

1204 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Кико

2019.10.09 | 19:56

3

Почна се, Костонброд е вече изтъркано, по важно е да има напрежение за да дойде "месията" БСП с огнен меч да убие неверниците и да възцари мир и благоденствие! Аман! Помните Мая с иконата, каква идилия, какво слънце изгря над Родината.

2019.10.09 | 21:28

5

А Ти помниш ли кога си ял хляб изкаран по честен начин - с труд а не с лизане?

2019.10.09 | 20:16

4

dabela i svinska grobarska podlogo predizbornite intrijki sa izcialo preoritet za prestapnicite kato teb ot grob taka tce ne tarsi pod volat tele.

Въййй

2019.10.09 | 19:20

2

Каква цензура само,какъв сайт

Бай Шиле

2019.10.09 | 18:57

1

Каракачанов всички знаят, че си много охранен и за теб само интереса, клати феса. Нищо друго не те интересува. Но един ден всичко се връща.

Добави коментар

Водещи новини