Йорданка Фандъкова: Преди да стана кмет София влизаше от криза в криза

  • 18 септември 2019 18:04

  • 2897
  • 25
Йорданка Фандъкова: Преди да стана кмет София влизаше от криза в криза
© БТВ

Работата за София трябва да продължи, защото трябва именно работа, а не приказки. Имам ясна програма, приоритети и готови проекти. Много е важно да не се губи темпо. Това сподели в предаването ''Лице в лице'' по bTV кметът на София и кандидат за нов мандат Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

,,Преди аз да стана кмет на града София влизаше от криза в криза. Помните, по улиците се движеха 40-годишни ''Икарус''-и, имаше разпродадени детски градини, а ние успяхме да подменим 90% от автобусите и да построим около 100 нови детски градини. Сега новите приоритети са чистотата на въздуха, дигитализацията, поради което имаме нужда от нови хора и нови идеи'', добави Фандъкова.

,,Улица ''Граф Игнатиев'' беше голям урок за нас. В изпълнението на целия проект имаше проблеми – и в проекта, и в надзора и в изпълнението, разбира се. Ето защо настояваме за промяна в законодателството и носене на професионална отговорност за изпълнителите, тоест да им се отнемат лицензите при лошо свършена работа, каквато практика има например в съседна Сърбия'', обясни тя за ремонта на ''Графа''.

По отношение на въпроса с фирмите за почистване Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска увери, че ценовите оферти за избор на фирмите ще бъдат отворени след края на изборите и тогава ще се вземе окончателното решение. Тя допълни още, че договорите са публични и са качени на сайта на Столична община.

,,Ние сме тези, които превърнахме старите депа в зелени площи и гори. Помните ''Суходол'' какво беше, а днес сме в много напреднала фаза, тъй като там засаждаме новата гора на София. Градът просто има нужда от здрава работа'', сподели още столичният градоначалник.

,,54% от чуждестранните инвестиции са в София, безработица на практика няма, а и тук се формира около 40% от БВП на страната. Разбира се, много важно е и привличането на технологични компании, защото именно технологиите са перспективата пред града'', подчерта кметът на столицата.

,,Строителството на детски градини е важно и то не спира, програмата ни е изключително мащабна'', отбеляза още Фандъкова.

На въпрос кой е най-големият ѝ личен провал като кмет на столицата Фандъкова заяви, че е в дълг към софиянци по отношение на достъпа до планината Витоша и къпалнята ''Мария Луиза''.

,,Радвам се на всичко, което сме направили, било то малко или голямо. Знаете, хората в София са много различни и с много различни изисквания'', завърши Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Последвайте канала на

Novini.bg
2897 25

Свързани новини

Коментари 25

Добави коментар
Оцелял българин

2019.09.19 | 02:37

25

Време е през октомври народът да
излезе от будната кома , за да я... офандъчи както и се полага!

не те ли е срам ма крадло

2019.09.18 | 23:48

24

побърка се да крадеш с искуствена та усмивка дано хаир не видиш от парите

не те ли е срам ма крадло

2019.09.18 | 23:43

23

побърка се да крадеш с искуствена та усмивка дано хаир не видиш от парите

Сандъкова

2019.09.18 | 23:40

22

Сандъкова,ще бъде завряна в... сандъка си, след победата на Мая Манолова...!

2019.09.18 | 22:54

21

Тука много гълтачи на мръсните комунисти

VVVV

2019.09.18 | 22:30

20

данче, като те гледам няма начин да не си свирила на кавала на бацето.ама пък такъв нож да му забиеш с тези кризи когато беше кмет!!! ще свириш на кавала пак!!!

народен СЪД !!!!

2019.09.18 | 21:48

19

Днес влиза турски поток и минаваме към Русия !!! Те са ви се йб@ майкат@ боклучетини продажни !!!

ти да видиш.

2019.09.18 | 21:24

18

Тая ппак критикува вожда си тиквата !!

bb

2019.09.18 | 20:58

17

Добри строители няма. Не ви ете кметицата. Да ме извинят, но турците в Германия и сие, а заместник сиган. Те чираци. Не могат да работят, а фирми имат. Няма как подробно,b а и кой не се сблъска, нищо не знае.. Лежал съм в затвора и ще те убия.. Турците навремето в София, а сега на запад 3000 Евро, чиста пара 5000 б. Лева х 10 месеца =50,000 лева, как е Ромео, не качествено работят повечето. И забелязвам, колкото повече имаш претенции, толкова повече не се получава. Не госпожа кметицата, а строителите.. Джастапраста и давай парата.. И ако много знаеш, направи си го сам Ва, на хохохо

българия

2019.09.18 | 20:18

16

фъндъкова всичките сте абсолютни нагли глупаци като манталитет, но сте ненадминати крадци !!!този прост народ не можа да разбере че всичкото това дето го правят е за да могат да откраднат .няма как да откраднеш без нещо да си свършил.колко е качествено и какви материали се ползват то се вижда навсякъде.не се прави за народа прави се за да се открадне.с тези милиарди за магистрали спокойно можеше да се наемат немски фирми да ги направят със 20 години гаранция.ама пък ако се наемат няма как да се краде !!онези не са нашите крадливи герберски фирми!!

Добави коментар

Водещи новини