Радан Кънев: Не очаквайте разделение и напрежение в "Демократична България"

  • 03 юни 2019 16:10

  • 406
  • 7
Радан Кънев: Не очаквайте разделение и напрежение в "Демократична България"
© кадър - Нова телевизия

В "Демократична България" никога не е имало партиен подтекст. Не очаквайте разделение и напрежение в "Демократична България".

Това каза в предаването "Плюс минус" по Нова телевизия избраният за евродепутат от "Демократична България" Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и. "Щрахе, Салвини, Льо Пен ще бъдат едни токсични партньори в европарламента. Тях няма какво да ги коментираме. В ЕП ще има едно широко мнозинство - дясно, център и ляво от центъра. Успехът на "зелените" се дължи на едно много добро тяхно придвижване към центъра. Те се движат заедно с избирателите си. "Зелените" се превърнаха в партия на градската средна класа. Икономически те са малко повече либерални, социално са малко повече в ляво. Със сигурност ще има мнозинство в ЕП. Голяма част от социалистите, включително и българските, попадат в групата на консерваторите, които са евроскептици", разкри Кънев.

"Една от важните поуки на тези избори е оформянето на един нов политически сблъсък. Той ще е между доста заможни и добре живеещи в града хора, които се интересуват от климатичните промени и чистотата на въздуха. Другата група е обедняващите работници от въглищните райони от Рур до Елхово. Този сблъсък ще е сериозен и на базата на този конфликт ще се търси бъдещото мнозинство в ЕП", предрече Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и.

"Официалните екзитполове на агенциите показаха, че много седесари гласуваха за "Демократична България", а не за ГЕРБ. Има политически формат на "Демократична България", който отговаря и ще мисли за бъдещите кандидатури на местните избори. Нямам никакво намерение да се оттеглям от българската вътрешна политика. За мен вътрешната политика и европейската политика са едно цяло. За мен бъдещето на България е свързано с една силна и обединена Европа", категоричен беше Кънев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
406 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Селски

2019.06.05 | 08:57

7

Разделение няма как да има след като всички в ДБ изпълняват стриктно командите на олигарха Иво Прокопиев.

Калин

2019.06.04 | 22:28

6

Заедно или разделени, ДБ нямат потенциал за нищо повече, общо взето всяко чудо като тяхното за едни избори.

Стоян

2019.06.04 | 20:08

5

Абе тия са пълна пародия. Не знам Радан какво си мисли, че ще сътвори в европарламента.

Иван

2019.06.04 | 17:24

4

Нямам доверие на нито един от провалените политици в „Демократична България“!

Десислава

2019.06.04 | 13:06

3

Техният шеф - Иво Прокопиев няма да позволи разделение в уж "Демократична България", при положение, че успяха на косъм да уредят Рамадан Кънев да бъде евродепутат! Оттам очакват тлъсти приходи и комисиони, но не са познали!

123

2019.06.03 | 16:51

2

i ti si kato barekov dneska te ima utre te nqma

2019.06.03 | 16:34

1

Мерзавец

Добави коментар

Водещи новини