Ивелина Василева ще работи в ЕП за стратегия за развитие на Черноморския регион

  • 07 май 2019 20:44

  • 342
  • 2
Ивелина Василева ще работи в ЕП за  стратегия за развитие на Черноморския регион
© ПП ГЕРБ

Черноморският регион да попадне във фокуса на европейските политики си поставя за цел Ивелина ВасилеваИвелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в Бургас. През 1988 г.  завършва - кандидат за депутат в Европейския парламент от листата на ГЕРБ, както и настоящ председател на парламентарната Комисия по околна среда и води, бивш министър.

С влизането на България и Румъния в ЕС Черно море стана европейско море. На европейско ниво обаче стратегия за развитие на този регион няма. Иска ми се да се обединим за това да работим за развитието на Черноморския регион чрез конкретни проекти и политики, насочени към него“, каза Ивелина ВасилеваИвелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в Бургас. През 1988 г.  завършва, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

Тя си е поставила за цел надграждане на Дунавската стратегия с конкретни проекти и стратегия за развитие на Черноморския регион. По този начин могат да се подобрят и контактите с останалите държави, да се стимулира икономиката и т.н., счита тя. Подчерта, че околната среда не признава граници – нито общински, нито регионални, нито национални.

„Тя е нещо, за което трябва да се обединяват усилията. И това може да е платформата за разработването на такава стратегия на Черноморския регион“, каза Василева.

Днес тя се срещна в Каварна с представители на туристическия бизнес и природозащитни организации. Във форума участваха народните представители вицеадмирал Пламен Манушев и Даниела Димитрова, кметът на Шабла Мариян Жечев, общинските ръководители на ГЕРБ-Каварна Йордан Стоянов и на ГЕРБ-Шабла Живко Спасов, кметове на населени места от двете морски общини, както и собственици на хотели и председателят на туристическо сдружение „Каварна“ Дарина Аргирова.

„Северното Черноморие е район, в който в максимална степен се концентрира фокусът, когато говорим за потенциал за развитие на бизнеса, в частност на туризма, и за екология. За жалост, разговорите често стигат до сериозни противопоставяния и сблъсъци, а трябва да се намери пресечната точка, за да има възможност за развитие на региона. Екологията и бизнесът в нашия регион понякога се сблъскват и водят до сериозни проблеми в развитието. Постигането на баланс между тях ще бъде най-добрата възможност за развитие на региона и за опазване на природата“, сподели Йордан Стоянов, който е и общински съветник в Каварна.

Ивелина ВасилеваИвелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в Бургас. През 1988 г.  завършва припомни мащабната инвестиционна програма, която бе реализирана в предходния мандат на правителството на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г с изграждането на екологична инфраструктура. Особен фокус с грижа към Черноморското крайбрежие и грижа за опазване на водата в района от замърсявания. Осем пречиствателни станции бяха изградени и реконструирани по Черноморското крайбрежие. В Каварна се реализира проект с изграждане на колектори и канализационна мрежа, припомни тя.

„Темата с чистотата на водите е все по-значима. Това, което имаме като решимост, е да продължаваме да работим за изграждане на екологична инфраструктура. За което ще се разчита и на европейската солидарност“, подчерта Ивелина ВасилеваИвелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в Бургас. През 1988 г.  завършва. И припомни, че представителите в ЕП, в частност Андрей Новаков, който беше представител на работната група, договаряща бюджетните средства, успяха да договорят по-голям бюджет за България за периода 2021-2027 година. Средствата, с които България ще разполага, ще са с 3,5 млрд. лева повече за следващия програмен период.

Важно е и това, че минимум 25 % ще бъдат заделени за дейности, които са пряко свързани със справянето с щетите от изменението на климата и опазването на околната среда, посочи тя.

Ивелина ВасилеваИвелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в Бургас. През 1988 г.  завършва обяви, че ще работи за създаване на Изследователски център в България, който да изследва не само съдържанието на замърсители, включително и пластмасови отпадъци във водите, но и въздействието върху човешкото здраве. Както и да се стартират и инициативи за ограничаване на пластмасите, с обособяване и на зони без пластмасови отпадъци.

Коментирана бе и европейската мрежа НАТУРА 2000, която е с  фокус върху местообитания или дивите птици, но не забранява човешките дейности, не забранява на хората в региона да развиват специфичните за тях земеделски дейности или други такива. Освен това, категорично НАТУРА 2000 не изключва възможностите за развитие на туризъм.

Тя акцентира и на необходимостта от междусекторна координация, за да не се стига до болезнени сблъсъци и щети, включително и чрез наказателни процедури, както ситуацията с ветроенергийните системи у нас.

Вицеадмирал Пламен Манушев подчерта, че предстоящите евроизбори са  изключително важни за ГЕРБ. „Искаме да покажем, че партията обръща внимание на най-важните проблеми в страната, включително на екологията и бизнеса. Решени сме да продължим това и смятаме, че е изключително важно премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г да изпълни мандата си, за да стартира навреме  новият програмен период“, посочи още вицеадмирал Манушев, който е и областен координатор на ГЕРБ в област Добрич. „Една стабилна държава до следващите парламентарни избори ще даде такива условия. Бизнесът иска стабилност, а не безвремие“, подчерта още той.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
342 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Паниковски

2019.05.09 | 01:21

2

Като наближат избори,герберисти се разбесняват.Обещания,стратегии и после кради като за последно.Да се е чуло някоя стратегия да проработи-сам джендърските.Тая пък откри морето и ще го обяснява на обзорци.От 10 години калинките се подиграват на народа,срам няма,който ги разъвжда.

Остап Бендер

2019.05.08 | 01:38

1

То и сега го развиваме с повече Натовски кораби,барабар с нашите бракми,които не могат да улашат и трицоната. ( Позната повече под ресторатския псевдоним цаца.

Добави коментар

Водещи новини