Деница Златева: Между президентството и БСП няма червен телефон

Пленумът не беше инфарктен, беше по-скоро дълъг и интензивен. Смятаме, че в крайна сметка изведохме една силна листа и излизаме с хъс и желание да победим на изборите. Не мога да кажа, че е имало сърдити или обидени, защото волята на Националния съвет е тази, която пренареди листата, но каузата е, както казах, да спечелим изборите. Това заяви в студиото на "Още от деня" по БНТ заместник-председателят на Националния съвет на БСП Деница ЗлатеваДеница Златева Деница Златева е служебен заместник министър-председател по подготовката на българското.

,,Право на председателя на партията е да предложи листата, а право на Националния съвет е да я пренареди. Националният съвет е този орган, който подрежда листата. Смятам, че сме в кондиция да спечелим изборите'', повтори Златева и обясни, че Корнелия НиноваКорнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за не е била бламирана.

,,Корнелия НиноваКорнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за би била бламирана, ако листата беше отхвърлена. При таен вот винаги има пренареждане. Имаме много силна листа и не съм съгласна с председателя на ГЕРБ, че листата ни е подредена "шпионин-държавна сигурност". В листата ни има над 12 кандидати, които не са били в структурите на ДС. Освен това никога не сме се притеснявали да предлагаме качествени хора, само защото са били служители на ДС. В онези време има хора, които съвестно са изпълнявали своите задължения'', коментира Златева и отрече да е обидена от 7-ото си място в листата.

,,Била съм на 8-о, била съм и на 11-о място. По-важното е какво си готов да дадеш на кампанията, не толкова позицията, която заемаш в листата'', посочи тя.

,,Смятам, че номинацията на Иво Христов беше положителна изненада, тъй като той е човек с ярко изразени леви позиции'', заяви още зам.-председателят на Националния съвет.

,,Президентът е независима институция. Това че имаме съвпадение по много позиции не означава нищо. Не очаквайте, че има червен телефон между двете централи. Ние имаме просто общи разбирания по какъв начин трябва да се консумира властта'', разясни Деница ЗлатеваДеница Златева Деница Златева е служебен заместник министър-председател по подготовката на българското.

,,При провал на изборите отговорността ще се търси първо от кандидатите, после от Националния съвет, след това от областните и общински структури на партията... както винаги е било. Отговорността е на всеки един кандидат и всеки един партиен член'', обясни тя.

,,С ПЕС поддържаме изключително добри отношения. Дори преди две седмици имахме съвместно обучение между двете партии. Така че между нас и ПЕС няма разлом, няма напрежение. По основните принципи и ценности нямаме различия. Единствено бях неприятно изненада от коментара на г-н Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, че тази листа едва ли не е антиевропейска. Но въпреки всичко ние сме пълноправен член на ПЕС и нямаме намерение да напускаме. Искрено се надявам да спрем да акцентираме само върху различията между БСП и ПЕС'', добави Златева.

,,Участието в листата не е само за да станеш член на Европейския парламент. В крайна сметка има живот и извън него'', завърши тя.

 

Коментари

 1. 2019.04.16 | 00:47

  От всички партии,които издигнаха кандидатите си за евроизборите ,само в БСП разбрахме ,че може и по демократичен начин да се избират кандидатите.Коя друга партия избра своите така и въпреки всичко това не се харесва на определен кръг. Толкова сълзи проляха за Станишев,че да се чуди човек кога са искренни.Но да са доволни и да могат да отклонят вниманието от скандалите на управляващите решиха да ги прехвърлят в опозицията. Не чухме така задълбочено да се коментират кандидатите на ГЕРБ,явно са от защитен вид. Кои са милионерите в управляващите,тези комунисти,дето се пребоядисаха и осъмнаха като гербаджии или новите дето пък бързо се сдобиха с огромни апартаменти и имоти.

 2. 2019.04.16 | 00:11

  само комунистите имат такива бегемоти ....

 3. 2019.04.15 | 23:16

  Лъжливите овчарчета...станахте за смях и за децата...!!!

 4. 2019.04.15 | 22:00

  Кандидатурата на Иво Христов за комундел евро депутат сочи точно обратното! А наивните думи на президента за тази кандидатура потвърждават това! Лицемеркеееее...... що ни правиш на толкова наивни?

 5. 2019.04.15 | 19:25

  Превеждам от комунистически на български език : Има червен телефон между БСП и Президента. Който не знае - Комунделите говорят на опаки.

 6. 2019.04.15 | 19:13

  А, кой ли ти вярва !

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Избори

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет