Започна тайното гласуване за подреждането на евролистата на БСП

  • 14 април 2019 18:33

  • 1492
  • 7
Започна тайното гласуване за подреждането на евролистата на БСП
© Булфото (архив)

След напрегнати няколкочасови дебати започна тайното гласуване за подреждането на евролистата на БСП. Преди началото на заседанието на Националния съвет в 11 часа стана ясно, че ръководството на БСП не е включило председателя на Партията на европейските социалисти Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

На четвърто място във водената от Елена Йончева листа е началникът на кабинета на президента Иво Христов. В крайна сметка Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на е номиниран, като на "Позитано" 20 има очаквания, че той ще бъде класиран на трето място. Сред допълнителните предложения са и Антон Кутев, Борислав Гуцанов и Валери Жаблянов, предаде Дарик.

Според информацията, проектолистата е от 26 души, като кандидатурите извън гражданската квота ще бъдат подредени по вишегласие.

Пленумът на БСП в момента провежда балотаж за второто и третото място в евролистата. Той е между народния представител Петър Витанов и Цветелина Пенкова. За третото място се борят президентът на ПЕС Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на и Иван Кръстев.

Преди началото на пленума днес, Станишев заяви, че листата на Изпълнителното бюро дори не е на бюрото, тъй като е била предложена в последния момент. Според лидера на ПЕС явно Корнелия НиноваКорнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за не го иска в нея.

В листата на ръководството след вече избраната за водач Елена Йончева на първите позиции са Янаки Стоилов, Деница ЗлатеваДеница Златева Деница Златева е служебен заместник министър-председател по подготовката на българското, началникът на кабинета на президента Иво Христов, Румен Гечев, Иван Кръстев, Момчил Неков.

Стана ясно, че настоящият евродепутат Петър Курумбашев е отказал девето място в листата. В писмена позиция той обясни, че в разговор през седмицата Корнелия НиноваКорнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за му е предложи девето място в листата, като му е казала, че това е най-високото възможно място за гражданската квота след Елена Йончева.

"Понеже това предложение ми се стори като подигравка - за всичко, което съм направил досега, отказах. И така се разделихме. Благодаря на всички членове и организации на БСП, както и на Съюза на тракийските дружества, за доверието и получените номинации. До нови срещи!", заявява Курумбашев.

 

Мая Йорданова
1492 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2019.04.15 | 02:47

7

КОСТАДИН КОСТАДИНОВ
ПАРТИЯ " ВЪЗРАЖДАНЕ "
ГЛЕДАИТЕ ГО В " Ю ТЮБ "
Затвор за виновните за сегашното положение на държавата.
30 годишен геноцид.

2019.04.14 | 23:03

6

червени кръвопийци, алчен червен боклук

Бpaвo! Изявeнa лидepka!

2019.04.14 | 20:50

5

Тoвa e пoлитиkът, koйтo мoжe и щe възcтaнoви cилaтa и вeличиeтo нa poдинaтa Бългapия, тakaвa kakвaтa e билa пpи Cимeoн Вeлиkи! Нинoвa пpeмиep! Бългapoyбиeцa oт Бaнkя, ocтaвka и нapoдeн cъд зaeднo c бaндититe oт шaйkaтa мy!

Бoйko Бopиcoв пpeд пapтийния cи akтив

2019.04.14 | 20:42

4

oт ГEPБ: “Идвa ми дa взeмa eдин чyk и kъдeтo имa тepacи, пokpиви, дa ги cчyпя и дa пpиkлюч- вaмe“. Xaxaxaxa, тoзи cтoпpoцeнтoв пpocтak e изпepkaл тoтaлнo. Дa cи гpaбвa бaгaжa и бeгoм в Kapлykoвo тaм щe мy дaдaт чyk и caм дa ce пpиkлючвa, зa дa нe гo пpиkлючим ниe.

взела се е на сериозно

2019.04.14 | 20:10

2

Фюрерката......напразни надежди.......нови разочарования......

2019.04.14 | 20:22

3

като всеки път.

2019.04.14 | 18:42

1

Изчадия

Добави коментар

Водещи новини