БСП: Под "нова АЕЦ" в референдума управляващите разбирали 7-и блок в "Козлодуй"

  • 27 октомври 2012 15:18

  • 653
  • 1
БСП: Под "нова АЕЦ" в  референдума управляващите разбирали 7-и блок в "Козлодуй"
©

Според депутата от Коалиция за България Петър Димитров в новия въпрос, формулиран за референдума, под "нова ядрена централа" управляващите разбират изграждането на 7-и блок в АЕЦ "Козлодуй" след десет-дванайсет години.

Това не е този въпрос и не е този референдум, който гражданите поискаха, заяви народният представител на пресконференция в Добрич. Димитров коментира, че не вижда смисъл да се пита да се развива ли ядрената енергетика в страната, след като "против" са само малки групи от движенията на "Зелените".

Депутатът определи решението на парламентарното мнозинство за референдума като "изключително арогантно". Дори "Файненшъл таймс" написа, че ГЕРБ изопачи с интрига референдума, каза Петър Димитров. По думите му с този акт и с решението да бъдат облагани лихвите върху депозитите управляващата партия се разделяла с властта.

Последвайте канала на

БТА
653 1

Коментари 1

Добави коментар
Георги Иванов

2012.10.29 | 18:17

1
Знаете ли колко вечери на тайни заседания именно са планирали и обсъждали този сценарий управляващите от ГЕРБ - с цел да манипулират и подведат всички избиратели в България. Това е най-голямата измама и подигравка с близко милион избиратели. Това ще бъде краят на едно вредно за България Правителство !

Добави коментар

Водещи новини