Селски кметове от Кюстендилско - със собствен бюджет

  • 16 април 2024 10:47

  • 284
  • 1
Селски кметове от Кюстендилско - със собствен бюджет
© Novini.bg/ Canva

Кметовете на села в община Кюстендил вече имат собствен бюджет - по 6 хил. лева за по-големите, и по 3 хил. лева - за по-малките населени места, както и  карти за безплатно гориво и за безплатно пътуване с междуградския и градския траспорт.

Това обяви кметът на Общината инж.Огнян Атанасов, като припомни, че това е бил неговия ангажимент при встъпване на поста.

В Кюстендил настояват за промяна на статута на улица

Собствен бюджет селата в общината имат за пръв път. Изготвена е методология, по която средствата ще се харчат и как ще се отчитат, ще се отпускат на два транша за първо и второ шестмесечие.

"Организацията по раздаване на картите за гориво на кметовете на кметства, които бяхме обещали, вече са готови. Обяснихме от бензиностанцията, от която могат да се вземат на база направената обществена поръчка, така че на всички са готови. Всичките вече имат гориво, което им е подсигурено, безплатен транспорт, градски, плюс бюджетите, говорихме как да си разходват собствените бюджети, които тази година за първи път им осигурихме. Има част от тях са заявили да си купят косачки за косене. Други са заявили други неща. Подсигуряваме им хора, които да косят по терените в селото на база бюджети. Някои искат да използват парите за видеонаблюдение, за фотокапани и т.н.", каза пред БНР градоначалникът.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
284 1

Коментари 1

Добави коментар

2024.04.16 | 16:41

1
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим.====> use.my/sman

Добави коментар

Водещи новини