Цената на питейната вода в Дупница скача над 2,5 пъти

  • 01 април 2024 11:02

  • 510
  • 2
Цената на питейната вода в Дупница скача над 2,5 пъти
© Novini.bg/ Canva

Цената на питейната вода в Дупница скача от днес от 1,37 на 3,71 лева за куб. метър. Това е така, след като от 1 април юридически, административно и финансово общинското ВиК се присъединява към регионалния оператор "Кюстендилска вода".

От днес би трябвало да приключи сагата със статута на ВиК-Дупница, което на практика е във фалит с около 2 млн. задължения. Цената на водата в града и 16-те села не е променяна 13 години, след като КЕВР не приемаше новия бизнес план на дружеството.

Сега цените ще са като в областния град Кюстендил, каза инж. Йорданка Харалампиева, началник отдел в "Кюстендилска вода":

"На територията на град Дупница, говоря за града, предоставяме и трите услуги, а по селата ще бъде както при нас, ще бъде единна цената на водата. Няма как да е различна от това, което е приел КЕВР".

С 13% поскъпват парното и топлата вода в Пловдив от юли

През целия месец март се правеше засичане на водомерите на хилядите абонати в Дупница и селата:

"Там, където водомерите не отчитат, Наредба 4 казва как да се смята на жител на база на предни показания, и веднага се пуска предписание за подмяна на водомерния възел".

Последвайте канала на

Радина Лазарова
510 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 08:14

2
❤️ Г­­о­р­­е­­­щ­­и­­­ ­­м­о­­­м­­и­­­ч­е­­т­а­­ ­в­­­и­­­ ­­­о­­ч­­­а­к­­в­­а­­­т ­­­-­­­ X­1­­­8­­.­­F­U­N

2024.04.01 | 14:24

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> do.my/bmaca

Добави коментар

Водещи новини