Илия Гърков става Изпълнителен вицепрезидент и Главен оперативен директор на "Дънди Прешъс Металс"

  • 15 февруари 2024 15:13

  • 1416
  • 3
Илия Гърков става Изпълнителен вицепрезидент и Главен оперативен директор на "Дънди Прешъс Металс"
© Facebook

Висшето ръководство на канадската компания "Дънди Прешъс Металс" оповести повишението на проф. д-р инж. Илия Гърков в позиция Изпълнителен вицепрезидент и Главен оперативен директор.

"Илия е доказал забележителното си умение да постига убедителни резултати, да преобразява минни обекти в предприятия от световна класа и да развива стабилни връзки със заинтересованите страни. Опитът и техническите му познания, в допълнение с лидерските му качества, ще подхранят организацията ни по пътя към развитие и органичен растеж. " - отбеляза Дейвид Рей, президент и главен изпълнителен директор на "Дънди Прешъс Металс".

В новата си роля Илия ще отговаря за производствените предприятия и проектите на "Дънди Прешъс Металс", за спомагателните технически и функционални области, и ще продължи да ръководи стратегията за проучвателни дейности.

Илия Гърков и Мила Маречкова са Мистър и Мисис Икономика 2021

Богатият опит и познания на Илия, придобити в продължение на повече от 30 години стаж в минната индустрия, са ключови за тази роля. инж. Илия Гърков се ползва с изключителна репутация в компанията като важен участник в трансформирането на рудник "Челопеч" в минно предприятие от световна величина, успешното въвеждане в експлоатация и достигане на производствения капацитет на рудник "Ада Тепе", развитието на стабилни взаимоотношения със заинтересованите страни. С работата си през последните години той оказва решаващо въздействие върху напредъка на проучвателните дейности в България и Сърбия, съобщава dir.bg.

По професия Илия е минен инженер, с докторска степен от Минно-геоложки университет "Св. Иван Рилски", София. Завършил е Програмата за висши ръководни кадри на London Business School.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1416 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 10:21

3
❤️ Г­­о­­­р­­­е­щ­и­­­ ­м­о­­­м­и­­­ч­­е­т­­­а­­­ ­­в­и­ ­­­о­­ч­­­а­­к­­в­­­а­­­т ­­­-­­ X­­­1­8­­­.­F­­U­­N
ТРЯБВА ЛИ

2024.02.15 | 19:41

2
ДА ВИ ЗАГРЕЯ ПОД ОПАШКИТЕ ЗА ДА СЕ СЕТИТЕ? НА СКРАБ!

2024.02.15 | 17:25

1
Чyвaли ли сте за подобpената фоpмyла на Bиaгpa, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безoпаcна на всяка възраст, а освен това лекува и мъжки болести. Аз лично го пробвах и сега го препоръчвам на вcички, подобpи нашия ceкc и cпаcи бpака ни. Eто кaкво пишaт за нея----> do.my/bluestone

Добави коментар

Водещи новини