Илия Гърков и Мила Маречкова са Мистър и Мисис Икономика 2021

  • 26 ноември 2021 12:31

  • 957
  • 3
Илия Гърков и Мила Маречкова са Мистър и Мисис Икономика 2021
© КРИБ

Ясни са носителите на наградите Мистър и Мисис Икономика за 2021-ва година. Вицепрезидентът и изпълнителен директор за България на „Дънди Прешъс Металс” проф. д-р инж. Илия Гърков грабна голямата награда „Мистър Икономика” в конкурса, организиран от най-голямата работодателска организация в страната – Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) и списание „Икономика”. Призът „Мисис Икономика” отиде при Мила Маречкова, изпълнителен директор на БАТ България, съобщиха от пресцентъра на КРИБ.

Отличията си те получиха съответно от министъра на икономиката Даниела Везиева и министъра на финансите Валери Белчев. По традиция символ на конкурса е статуетката „Рибарят и златната рибка” на скулптора Ставри Калинов. Тя се връчва вече 31 години на предприемачи, мениджъри, икономисти и финансисти, допринесли за успешното развитие на българската икономика. Гала-церемонията по награждаването на победителите се проведе на 25 ноември в София Тех Парк, зала Джон Атанасов, и ще бъде излъчена по Българската национална телевизия на 29 ноември от 23,30 ч.

„Радостно е, че Управителния съвет на КРИБ успя да излъчи победители в конкурса в тази обстановка, неблагоприятна не само за България, но и за целия свят, но променя много неща в правенето на бизнес – променя цените на суровините, променя доставките и транспорта, променя и цените на енергията. Всичко това влияе и създава предпоставки за проблеми в нашата икономика. Дълго време нямахме стабилност, нямахме постоянно действащо правителство и парламент. Но въпреки всичко и тази година българският бизнес успя да постигне растеж, което е видимо от статистиките. В тази тежка обстановка той прояви устойчивост, иначе няма как да расте, когато всичко поскъпва. Управителният съвет на КРИБ се състои от 29-ма членове, които работят в различни сфери на икономиката, и в качеството си на жури заедно преценихме кои сред номинираните да получат награди. Тези хора са хубав пример за всички нас. Пожелавам високи успехи през 2022 г. и нека да продължим да сме устойчиви“, заяви председателят на Управителния съвет на КРИБ Кирил Домусчиев в приветствието си по време на церемонията. 

Кирил Домусчиев: Зеленият пакт и дигиталната трансформация ще създадат нови възможности пред икономиката ни

Тази година бяха определени четири изцяло нови категории в най-престижния и дългогодишен бизнес конкурс в България. По регламент номинациите бяха разгледани от Управителния съвет на КРИБ, който определи и победителите. Ето и кои са те:

В категория „Пазарна експанзия” наградата получи Анатоли Георгиев, изпълнителен директор на „Агрион инвест”. Призът връчи Илиян Терзиев, председател на Камарата на строителите в България.

Най-зелената сграда на София – NV Tower, беше отличена в категория “Зелени политики”. Призът получи проф. дтн инж. Николай Вълканов, председател на Съвета на директорите на „Минстрой холдинг”, връчен от Калина Крумова от „Хуауей Технолоджис България”.

В категория „Иновации” наградата грабна изпълнителният директор  на Пощенска банка Асен Ягодин за редицата иновативни финансови продукти, които банката предложи през изминалата година на своите клиенти. Призът връчи арх. Любомир Станиславов, председател на Аутомотив Клъстер България.

„Елаците-Мед” в лицето на изпълнителния директор инж. Драгомир Драганов бяха отличени в категория „Дигитализация”. Наградата връчи инж. Боряна Манолова, главен изпълнителен директор на „Сименс” за България.

Както всяка година, бяха раздадени и специални призове. Награда „20 години партньор на бизнеса” получиха Калин Генчев, председател на борда на директорите, и Стефан Генчев – изпълнителен директор на „Билборд” АД. Наградата връчи главният редактор на сп. „Икономика” Невена Мирчева. Изпълнителният директор на „Шел България” Камелия Славейкова бе отличена за 30 години лидерско присъствие на компанията на българския пазар. Тя получи наградата си от инж. Кирил Илиев, изпълнителен директор на „Геотрейдинг”.

За всеотдайната си работа по време на COVID епидемията като “Мениджър на първа линия” бе отличена д-р Цветелина Спиридонова, управител на МБАЛ „Хигия”. Наградата връчи Андон Тушев, управител на ТАЛ Инженеринг. Специалната награда „Златен почетен знак на КРИБ” отиде при д-р инж. Димитър Белелиев, председател на Съвета на директорите на Централна енергоремонтна база (ЦЕРБ), и беше връчен от изпълнителния директор на КРИБ Евгений Иванов.

Водеща на церемонията беше Александра Сърчаджиева, а гостите се насладиха на изпълненията на Орлин Павлов.

Филип Епитропов
957 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Добри

2021.11.28 | 11:06

3
Илия Вълков познат на света като Yull Brown създаде технологията на Брауновия газ. Той измина 1600 км с кола, оборудвана с две Браунови батерии, превръщащи водата от 4-литровия резервоар в гориво. След 1984 г. в Китай използват неговия Браунов генератор за неутрализиране на радиоактивни отпадъци. Инж. Чавдар Каменаров създаде „Технология за добив на Браунов газ и полиметали от морска вода“. Проф. Димитър Митев от ВХТИ “Асен Златаров“ Бургас създаде технология за получаване на чиста евтина енергия. И още хиляди открития събират прах, докато икономиката умира и българите мизеруват !!! Ако българските политици пречат за внедряване на постиженията на българските откриватели в българската икономика – защо получават заплати и пенсии и се наричат българи ?
Киро Гелосания

2021.11.26 | 14:01

2
що не го избраха за Мис Икономика?
Еми...

2021.11.26 | 13:59

1
Смешки. След ГОЛЕМИЯ Цветан Василев само треторазредни фигуранти някакви :)

Добави коментар

Водещи новини