Министър Никола Стоянов се срещна с Асоциацията на организациите на българските работодатели

  • 31 януари 2023 15:21

  • 338
  • 0
Министър Никола Стоянов се срещна с Асоциацията на организациите на българските работодатели
© Минисерство на икономиката
Слушай новината Слушай новината

Следващото заседание на Националния икономически съвет ще бъде по теми, свързани с недостига на кадри в българските предприятия. Това стана ясно по време на среща на министъра на икономиката и индустрията Никола СтояновНикола СтояновНикола Стоянов е роден през 1976 г. в София.   Завършва „Право“ в Софийския университет с представители на Асоциацията на организациите на българските работодатели, съобщават от пресцентъра на Министерство на икономиката и индустрията.

„Съветът е още един инструмент за сътрудничество между правителството и бизнеса, който през годините не е бил използван достатъчно ефективно“, подчерта министър Стоянов.

По думите му първостепенен приоритет за него и екипа му е бил диалогът както с работодателските, така и със синдикалните организации.

Министерството на икономиката въведе електронен документооборот

„В министерството заварихме отраслови съвети, които с години не бяха провеждали заседания“, допълни икономическият министър и посочи, че през последните месеци е възобновена тяхната дейност. В първия месец от мандата на служебния кабинет бяха стартирани и седем работни групи с участието на експерти от Министерството, бизнеса и Националното сдружение на общините. „Те приключиха своята дейност с конкретни предложения за мерки и нормативни промени за подобряване на икономическата среда у нас“, каза още той.

Основни теми, които поставиха работодателите на срещата е нуждата от по-облекчен режим за наемане на работници от трети страни и по-широко застъпване на дуалното обучение. Коментирана бе възможността и търговските ни аташета зад граница да бъдат ангажирани със събиране на информация за добри практики и популяризиране на възможностите за реализация в България. В срещата взеха участие заместник-министърът на икономиката и индустрията Ирина Щонова и представители на членовете на Асоциацията на организациите на българските работодатели - Българската търговско – промишлена палата, Асоциацията на индустриалния капитал в България, Българска стопанска камара и Конфедерация на работодателите и индустриалците в България.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
338 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини