Депутат от ДБ: По-бедните хора няма да усетят облекчението на ДДС ставката на хляба

  • 23 май 2022 08:03

  • 1035
  • 2
© Pixabay

За много от акцизите Българи няма право да намалява акцизната ставка. Понякога разни мерки, които звучат много добре, се оказва, че може да имат много сериозна административна тежест. Рязката промяна винаги включва административна тежест. Това заяви депутатът от ДБ Георги Ганев в студиото на Нова телевизия относно предложената от правителството мярка за отстъпка от 25 стотинки на горивата.

Всичко по темата:
Антикризисните мерки на кабинета Петков 131

Според него системата на ваучерите е по-лесен вариант: “Няма просто решение. За пореден път казвам, че когато държава тръгне да се бърка в крайните цени, никога не е лесно”.

Ганев изрази мнение, че мярката, която ще има най-голям ефект е промяна на ставката на ДДС, но това ще бъде възможно едва от януари догодина.

Правителството ще инвестира в енергийна ефективност на домакинствата

По темата с мерките, свързани с хляба коментира: “Изпаднахме в разумното терзание какво е хляб. Баничката и кифлата не знаем дали спадат в категорията. Над какво всъщност надчисляваме нулевата ставка? Ключовото нещо в цялата история е еластичността на търсенето. По-бедните хора няма да усетят облекчението”.

Той беше категоричен, че България не трябва да се връща към подновяване на търговски отношения с “Газпром”, защото фирмата се е оказала нелоялен търговски партньор.

Теодора Александрова
1035 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Еми...

2022.05.23 | 08:47

1
За франзели, багети и най-вече за бриош (техния козунак) ще важи ли отмененото ДДС? Щото нали знаете как е било във Франция, като няма хляб, може да се яде козунак.
Дясен Демократ

2022.05.23 | 11:13

2
Имало е вно и кашкавал и Франсетата са танцували. Хляба свърши но има картофи това са яли Ирландците от бедност когато няма хляб

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини