Енергийният министър посети АЕЦ "Козлодуй"

  • 17 януари 2022 13:42

  • 711
  • 0
Енергийният министър посети АЕЦ "Козлодуй"
© АЕЦ
Слушай новината Слушай новината

Министърът на енергетиката Александър НиколовАлександър НиколовАлександър Николов е Магистър по финанси от УНСС. През последните няколко месеца е изпълнителен посети АЕЦ „Козлодуй” на 15 януари.

На проведената работна среща с ръководния екип на атомната централа министър Николов бе запознат с актуалното състояние на ядрените енергоблокове и с основните приоритети в плановете за 2022 година.

Николов: Ще предложим компенсациите за газ за декември да са 25% от сметката на домакинствата

Изпълнителният директор на АЕЦ „Козлодуй” Наско Михов представи високите резултати в областта на безопасността и експлоатационната надеждност на 5 и 6 блок, както и мерките за осигуряване на дългосрочната работа на блоковете. Акцент бе поставен върху ролята на атомната централа като основен производител и надежден доставчик на електроенергия в страната за стабилността на националната енергийна система.

По време на визитата министър Александър НиколовАлександър НиколовАлександър Николов е Магистър по финанси от УНСС. През последните няколко месеца е изпълнителен посети командната зала и машинната зала на 5 блок, съобщиха от пресцентъра на АЕЦ "Козлодуй".

Филип Епитропов
711 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини