Ивайло Калфин: Мораториумът няма да свърши работа

  • 20 декември 2021 17:39

  • 613
  • 1
Ивайло Калфин: Мораториумът няма да свърши работа
© Кадър: Нова телевизия

Омикрон настъпва в Европа. На Запад хората са по-солидарни. Повечето деца над 11 години са ваксинирани. Ваксинирането е личен избор, но засяга и обществения интерес. Това заяви бившият външен и социален министър Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска в предаването „Денят на живо“ по Нова нюз.

Очевидно, че няма да мине като грип, няма да отшуми лесно. Ваксинацията дава повече спокойствие. Вече има промени, които ще останат трайно и след вируса, добави той.

Нинова: До дни ще има конкретен механизъм за компенсация на бизнеса заради мораториума

„В цяла Европа има повишаване на цените на електроенергията. Малко странно е, че в България едва сега започваме да правим анализ на какво се дължи това. Трябва да се подпомогнат хората, които са в най-трудно положение. Когато се подпомагат всички започваме да се питаме кой плаща за това. Заемите ще трябва да се връщат. След това тези компенсации ще се приберат през данъците. Това е отлагане на плащането, но не и решаване на проблема“, подчерта Калфин.

„Не съм привърженик на мораториума. Той не върши работа. Ние сме зависими от външния пазар. Единствения плюс е за правителството, което има нужда от време, за да намери решение на проблема“, призна бившият социален министър.

Според него трябва да се въведе терминът „енергийно беден“. „Трябва да се определи едно минимално количество електроенергия, което хората да плащат, тези които потребяват повече съответно да плащат повече“, обясни Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска.

„Упражнява се натиск върху България по отношение на еврочленството на РСМ. Всички ние имат интерес Западните Балкани да се движат към ЕС. Гърците са съгласни това да се случи, защото си решиха техните проблеми, Преспанското споразумение се спазва“, каза още той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
613 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
така е то, другарки и другари,

2021.12.20 | 18:48

1
като сте се хванали на хорото "свободен пазар" или ще имате пари да си плащате тока на цената, на която се купува от богатите, или ще сте "енергийно бедни" и ще ви дават по некоя троха за безпари, но дотам.

Добави коментар

Водещи новини