Бойко Борисов: Мораториумът не решава проблема, а го отлага, харчат се пари популистки

  • 21 декември 2021 16:50

  • 6566
  • 26
Бойко Борисов: Мораториумът не решава проблема, а го отлага, харчат се пари популистки
© Булфото архив
Слушай новината Слушай новината

"Мораториумът не решава проблема. Това, което се прави в момента, отлага проблема за 1 април. Загубите на ЕРП-тата се трупат. Този мораториум не решава въпроса, той го отлага, коментира лидерът на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г пред членове и симпатизанти на партията, по време на живо включване във Фейсбук.

Той предупреди, че държавата поема буфера със своите инструменти, които има. "Ето това се опитахме да им предложим, но те не ни разбраха. Отлагат нещата за 1 април. И нещо друго - чувам, че евентуално януари или февруари, като се приеме бюджетът, ще трябва да се актуализира юни", разкри той.

Държавата предлага компенсации в размер на 1,5 млрд. лева заради високите цени на тока

"Като опозиция ставате и казвате грешката им, казвате какво мислите", обърна се той към представителите на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в.

"И на нас ни предлагаха два пъти мораториум, но не се съгласихме, защото това отлага проблема. След Орешарски платихме за КТБ, за американските централи и за руските реактори, над 6 млрд. Популисткото харчене на пари някой трябва да го върне. Ако искат да чуят, добре. Цялата власт е тяхна, те носят цената на управлението. Това е ясно, нашият канал може да го наричаме Свободна Европа, защото не е под натиск и ще го ползваме да нашите членове и симпатизанти, за да могат да ви чуят", продължи той.

По думите му, служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров е опорочил зеления сертификат и затова сега никой никъде не го търси.

"За да отидеш на театър или ресторант ти трябва сертификат. Или за всички веднага, или ги направете по закон. Това е унизително. Тук има доктори, професори... Ваксината за деца. Аз мисля, че на такива дърти вампири като нас, и да има проблем, няма голямо значение. За децата, докато не сме на 100% сигурни, че това е 100% гарантирано, че не уврежда, може да се изчака и изследванията, за да сме сигурни. Толкова бързо, за тези рНК ваксини на малки деца, нека да мине малко време, не е като при възрастните. Днес 150 са починалите, но много услужливо медиите казват, че имало натрупване. Има ли значение има ли натрупване или не? Мъртвите са мъртви. При нас показваха черни чували, сега не ги показват. Сега казват: "загубиха битката". Позицията за зеления сертификат е такава - или за всички, или за никой. аз, като недоктор, трябва да минат няколко месеца за децата и да не се слага, не се налага за децата да се бърза, те се заразяват малко, поне от това, което знаем", изтъкна Борисов.

"Те се държат така, все едно сме управлявали до онзи ден. Василев три пъти беше министър, Петков беше министър, интересни са ми, като кажат за азерския газ. Хора, за 8 месеца, ако сте могли, защо не сте го купили? 100 дни, те управляват 9 месеца. Аз пет години бях главен секретар и пет години бях кмет на столицата. Нека да им дадем шанс, да се научат. В парламента влизат хора, за да творят закони, а не да се учат. Това е, което искам да ви кажа", каза още Борисов.

"Друга важна тема, по бюджета все още няма нищо. Комисии няма да ви дадат. Те не са като нас да дават комисии на опозицията. Харесва ми как действат, безскрупулно. Ще си наредим хора в прокуратурата, другият викаше, че това са неправилните хора. 150 умрели и Коста Ангелов да е министър, щеше да е чудовищно. Да няма лекарства, да е тръгнал да ваксинира децата, но това не е най-важното. Важно е държавата да върви напред, но с тоя ръст на цените и на газа и ще дойде време това, което сме построили, България няма страх и риск да остане без газ. Аз през 20 дни ходих да проверявам как се строи интерконектора с Гърция", заяви Борисов.

Бойко Борисов каза още, че от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в са направили и внесли предложение, ДДС-то за ресторантьорите да остане 9%, както е досега, защото бизнесът е в криза. Предложението е по-ниското ДДС да остане и през цялата 2022 г. 

"Следете внимателно събитията в Украйна, към хората, които са работили във външното и във военно министерство. Много е тежка ситуацията там, конфликтна, нашият регион е под заплаха. Инфраструктура в отбраната се наричат летищата, пристанищата военните, направихме летището на "Безмер", в прекрасно състояние, базите в Ново село е в прекрасно състояние. Това, което имаме, да се спазва. Разбира се темата Северна Македония ще дойде като тема, но неща да видим какво са се договорили и предлагат. И за като вас научавам какво са казали българските политици от македонската преса. Оставете ги да покажат какво могат. Не, ние не искаме да препъваме никой, те са с цялата отговорност. Кворума трябва да си го правят те, ние винаги сме си го правили. Помните, когато БСП и ДПС идваха, но не се регистрираха, аз ви се карах тогава, куц, сакат, да ходи за кворум. По-спокойно, по-полека, не яваш-яваш, а по-полека, песента е хубава, нека и ние да бъдем търпеливи. Тези, които са управлявали, не могат да се радват на 100 дни, тези, които не са, бъдете толерантни. Бил съм по всички държави, могат някой да го покажат в кампания на колело, но навсякъде са с бронирани коли, втора кола, полицейски патрул. Това не е лошо, но е правилно“, обърна Борисов към депутатите си.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6566 26

Свързани новини

Коментари 26

Добави коментар
Сиси

2021.12.27 | 08:15

26
Минимална заплата 1000 лева средна 2800 лева и пенсии 700 лева минимална и 1000 лева средна
niki

2021.12.25 | 07:52

25
Тоя боклук защо още не е в затвора ?
gogo

2021.12.24 | 10:53

24
UMIRAT OT STRAH 4ERVENITE HMERI
gogo

2021.12.24 | 06:22

23
BRAVO BOYKO.ISKAME TE OBRATNO.

2021.12.21 | 20:12

22
Скоро свършваш напълно.

2021.12.21 | 19:51

21
Крадеца вика на крадеца"Дръжте крадеца"само дето работите за различни мутри!Има ли глупаци още да вярват на български политици,че работят за национален интерес!
КоР ЗА БКП-2 "ГЕйРБ и ЧУК" ☭

2021.12.21 | 19:31

20
ПОЖАРНИКАРa "БУДА"-ла ☭ ИЗТЕЧЕ В КАНАЛА ЗАЕДНО С ФЕНОВЕ СИ.... ЗАЩО ОЩЕ МУ ДАВАТ ТРИБУНА НА ТОО АБДАЛ... МУ-ХА-ХА
Кфкдккд

2021.12.21 | 19:08

19
Хайде отивай в историята. Ама и на симпатягата от Харвард нищо няма да му помогне ако заплатите не започнат да догонват инфлацията.
Ивайло

2021.12.21 | 19:01

18
Да ти акам на главата
Кои

2021.12.21 | 18:56

17
Ти вече нямаш думата баце....

Добави коментар

Водещи новини