Икономическият министър се похвали, че имаме 700 млн. лева ръст на преките инвестиции

  • 07 октомври 2021 12:21

  • 542
  • 3
Икономическият министър се похвали, че имаме 700 млн. лева ръст на преките инвестиции
© Булфото

В сравнение със същия период на второто тримесечие на миналата година имаме ръст на преките инвестиции по отношение капиталообразуването на основни активи в размер на 700 млн. лева. Това заяви пред журналисти в Благоевград министърът на икономиката Даниела ВезиеваДаниела ВезиеваДаниела Тодорова Везиева е родена в гр. Русе. Завършва образователна степен магистър по финанси и.

,,Преките чуждестранни инвестиции са прогнозни стойности на БНБ, които искат в определен период, но те продължават да се анализират в рамките на 15 месеца'', уточни още тя във връзка с информацията за драстичен спад на инвестициите у нас.

Министър Везиева: Повечето сектори се възстановяват. ББР ще са на загуба в края на годината

Министър Везиева проведе и работна среща с кмета на Благоевград Илко Стоянов, в рамките на която са били обсъдени възможностите за икономическо развитие на района. Основният акцент, който е бил поставен по време на разговора касае реализирането на втора Индустриална зона.

Съвместно с екипа на общината ще направим най-правилната инвестиционна политика. Тук има потенциал за креативна и рекреативна индустрия, за туризма, балнеолечение и разривите на ИТ сектора, посочи икономическият министър.

Обсъдена е била и инициативата "Общини без корупция", като министър Везиева и кметът Илко Стоянов са коментирали създаването на междуведомствена група с участието на всички заинтересовани страни, която ще изработи критерии за оценка на всички общини.

Каним германците да инвестират у нас

Министър Везиева и кметът Стоянов днес ще присъстват на откриването на ново предприятие в Благоевград, което първоначално осигурява 300 работи места, като се очаква в близко бъдеще броят да нарасне.

Проектът е стратегически за вашия район, защото е завършен цикъл на производство. Аз се надявам той да е първият от многото, отбеляза министър Везиева.

Владимир Василев
542 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Дааааа

2021.10.07 | 12:39

3
И къде са тези инвестиции? На фондовата борса! Щото в БГ данък на дивидентите не се плаща.

2021.10.07 | 12:34

2
ЛЪЖАТА Е ВТОРА ПРИРОДА НА КОМУНИСТА, ПЪРВА ПРИРОДА МУ Е КРАЖБАТА.

2021.10.07 | 12:34

1
ТОВА СА ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ ТАЗИ Е НЕНОРМАЛНА

Добави коментар

Водещи новини