Ева Майдел: Искаме гражданите да бъдат по-щастливи в своя град

  • 25 февруари 2021 10:25

  • 260
  • 2
© Фейсбук

Политиките за енергийна ефективност са начин да подобрим градската среда. С този наръчник искаме да помогнем на общините да повишат удовлетворението на гражданите от общинските услуги. Това заяви евродепутатът Ева МайделЕва МайделЕва Майдел е български евродепутат от ГЕРБ. Родена е на 26 януари 1986. Завършила е бакалавър по на представяне на справочник за възможностите на българските региони за енергийно планиране и енергийна ефективност.

Тя беше категорична: „Ние искаме да помогнем на гражданите да бъдат по-щастливи в своя град. Това може да стане само с ясна визия и приоритети.“. Най-успешни са проектите, които се случват на местно ниво според Майдел. Евродепутатът изрази мнение, че трябва да се намали зависимостта от изкопаеми горива.

Майдел каза, че справочникът ще бъде полезен за разгръщане на визия и стратегия на регионите.

За да достигнем високите амбиции на ЕС за постигане на климатична неутралност до 2050 година, ние трябва да работим изключително целенасочено. Енергийната ефективност е общоевропейски проект, защото само чрез нея можем да допринесем за по-голяма енергийна сигурност. Ако пестим енергия, можем да се борим с климатичните промени. Енергийната ефективност ще пребори и енергийната бедност. Това каза от своя страна министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

Теменужка Петкова: БЕХ работи на печалба, ще оставим енергетиката в стабилно състояние

С план за възстановяване и устойчивост се цели да се преодолеят последиците от кризата с коронавируса. Той обаче има и за цел да гарантира растеж и за следващите години според министъра.

Тя избори и няколко основни акцента в плана. Първият е енергийна ефективност на сградите. Тя включва 1 милиард 420 лева инвестиция в жилищните сгради. Освен тях е включена и енергийната ефективност на уличните системи за осветление. Интересът към тази част от проекта е особено голям според министър Петкова. Това е причината в стратегията да се предвидят средства за обновяване на уличното осветление с цел енергийна ефективност.

Изграждането на инфраструктура за пренос на водород е друг акцент в плана. Дигитализацията е третият аспект, който е засегнат: „От изключителна важност е енергийният оператор да може да отговори на предизвикателствата на зелената енергия.“

Тези проекти няма как да бъдат успешно реализирани без съдействието на местната власт, каза Петкова. Според нея държавата и регионите винаги са работили „ръка за ръка“. Като положителен пример тя даде санирането на сградите. Трябва да се гарантира качеството на изработване на проекта и мониторинга, за да завърши процесът успешно.

Теменужка Петкова: Никой няма да къса едностранно договорите с американските централи

Ева МайделЕва МайделЕва Майдел е български евродепутат от ГЕРБ. Родена е на 26 януари 1986. Завършила е бакалавър по допълни, че взаимодействието между централната власт и регионите е на добро ниво и то трябва да се мултиплицира. Това означава общините да се свързват с общини от други държави и да черпят опит от тях. Обменът включва както ресурси в сферата на климата и околната среда, но и важни връзки и контакти, с които след това една община може да реши да участва директно в проекти. Според нея има множество възможности за възползване на ресурси на европейско ниво.

Тя беше категорична, че енергийната ефективност не е самоцел, а възможност за развитие на регионите.

Последвайте канала на

Novini.bg
260 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Heathera18

2021.04.10 | 03:57

2
­В­­и­­­ж­т­­е­­­ ­­м­­­о­­­я­­т­­а­ ­­­т­­и­­­й­н­ ­п­­у­­­т­к­­а­ ­-­­­ ­­W­W­­W­­.­­B­G­­1­­7­­­.­­C­­L­­U­­­B­­­
Еврейски отпадък

2021.02.25 | 11:08

1
И как гражданите ще бъдат щастливи в своя град ма проститутко ? В България живее и оцелява ежедневно най НЕЩАСТНИЯ НАРОД НА СВЕТА. Ограбен обезличен репресиран рекетиран смазан унижен от ВАС ХУНТАТА НА БКП . 11 години социален холокост и икономически геноцид съпровождащ с тотална мизерия бедност и африкански заплати и пенсии на фона на цялата скъпотия в която сте ни натикали в ессср . Кво говориш ти ма пачавро неадекватна ? Ти си ЛУДА на . Нагла арогантна цинична комунистическа СВИНЯ . Дори безработицата укривате която вече мина прага на 50% . Българина е на първо място по смъртност на планетата ти му говориш за някви щастие ?? Щастлива си ти със стотици милиони евро ограбени през годините лично за теб за добро справяне с провеждането на геноцид спрямо България и с 20 000 евро СРЗ . Ела тук да страдаш със всички останали българи като ти се конфискува ВСИЧКО ограбено ор теб движещо к недвижими имущество и всички пари които си получила без реален труд и ограбени от теб , бачкай за 500 евро На месец и накрая дори без зъби ще ходиш от безпаричие . Ненормална неадекватница

Добави коментар

Водещи новини