Ева Майдел: Нито една европейска или национална политика за околната среда не може да се реализира без съдействието на местната власт

  • 25 февруари 2021 17:16

  • 255
  • 4
Ева Майдел: Нито една европейска или национална политика за околната среда не може да се реализира без съдействието на местната власт
©

Българският евродепутат Ева Майдел представи наръчник за общинско енергийно  планиране и енергийна ефективност на онлайн събитие на 25 февруари 2021 г. В него участваха министърът на енергетиката Теменужка Петкова, кметовете на Бургас -Димитър Николов и Стара Загора - Живко Тодоров, както и заместник-кметовете на София - Десислава Билева, на Смолян - Марин Захариев и на Сливен - Стоян Марков. 

„Нито една европейска или национална цел, свързана с климата и околната среда, не може да се реализира без активната роля на местните власти. Затова насочихме усилия да подпомогнем работата на българските общини по планиране и изпълнение на местна енергийна стратегия.“ Това заяви Ева МайделЕва МайделЕва Майдел е български евродепутат от ГЕРБ. Родена е на 26 януари 1986. Завършила е бакалавър по по време на събитието, което е втора част от инициативата на българския евродепутат, която започна с представяне на наръчника пред вицепремиера Томислав Дончев и кметове на градове от Северна България преди седмица.

„Политиките за енергийна ефективност могат да помогнат на общините да повишат удовлетвореността на гражданите от условията на живот и качеството на общинските услуги като удобен и беземисионен градски транспорт, чист въздух и природа, уютни училища и детски градини, комфортни жилищни сгради и по малко енергийно бедни домакинства. Но също с добро енергийно планиране могат да се привлекат солидни бизнес инвестиции, защото все повече големи компании избират къде да започнат нови производства в зависимост от това колко чиста енергия могат да използват.“ Това допълнибългарският евродепутат, която е член на комисията по енергетика на Европейския парламент.

Документът с практически насоки и информация как общините могат да планират по-ефективно добива и потреблението на енергия на своята територия, да развиват партньорства, комуникация и капацитет, е безплатен и достъпен на интернет страницата на евродепутата www.evamaydell.eu.

Novini.bg
255 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Christya23

2021.04.10 | 03:57

4
­­В­и­­­ж­­т­­­е­­­ ­­м­­­о­­я­­т­­­а­­ ­т­­и­­­й­­н­­ ­­п­­у­т­­­к­­­а­­­ ­­­-­­­ ­W­W­­W­.­­B­­­G­­­1­7­­­.­­C­­L­­­U­­B­­­
Иван

2021.02.25 | 18:55

3
Духайга ма Майнндил
Росен

2021.02.25 | 18:22

2
Леле каквизначими изводи започна да прави тази Казанлъчанка. Никога не бих се сетила за това което казва. Добре, че е тя та да сме още живи.

2021.02.25 | 17:26

1
Предателката да каже майка й колко пари изкара от ваксините!

Добави коментар

Водещи новини