Милен Велчев с критика за раздаването на пари

Не завиждам на следващия финансов министър, защото той ще трябва да предложи редица непопулярни мерки за излизане от тази дългова спирала.” Това заяви в ефира на bTV бившият финансов министър Милен ВелчевМилен Велчев Милен Велчев е роден в София. Завършва международни отношения във ВИИ „Карл Маркс“ през 1988 по повод проекта за бюджет 2021 г.

Той посочи няколко грешки, но подкрепи вдигането на външния дълг. И даде за пример редица европейски държави, които също го правят в тази ситуация, а ЕК и ЕС са взели решение да не се прилагат правилата за дефицит под 3% по време на пандемията, ако надвишението им идва от антипандемични мерки.

Сачева: Над 54 000 безработни над 50 г. са намерили работа

"Разпростират се над всички семейства, независимо от тяхната нужда. Тези пари трябва да са предназначени за нуждаещите се. На моя син не виждам защо трябва да се подпомага. Много хора няма да оценят този редовен разход, който държавата ще направи. Въпреки че правителството подчертава, че това е временна мярка, аз нямам основание да смятам, че което и да е правителство след това няма да може да устои на исканията за удължаване на мярката във времето", каза Велчев.

Според него не е добре и вдигането на пенсиите.

"Предстои да видим с увеличението на пенсиите какви мини ще се заложат за следващото правителство. Такава голяма система трудно може да бъде взривена, но начинът, по който се предлага това увеличение на пенсиите търпи значителни критики", отбеляза той.

Коментари

  1. 2020.10.27 | 15:04
    Ти едно "юпи"комунистическо излезе.Видяхме те и теб като министър каква я свъши.
  2. 2020.10.27 | 11:10
    Този бизнесмен мафиот няма никакво морално право да дава акъл. Вече мина през хранилката и изяде кацата с меда.
  3. 2020.10.27 | 10:37
    Когато крадеше не врещеше,а сега дава съвети умнико!!!
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Икономика

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет