Трайчо Трайков: Трябва да има стимули за компаниите, които избират да останат в ЕС

  • 15 юли 2019 07:54

  • 455
  • 1
Трайчо Трайков: Трябва да има стимули за компаниите, които избират да останат в ЕС
©

Проблеми на енергийната борса се появяват не за първи път. Надявам се, че държавните институции ще реагират по не толкова смехотворен начин, както досега. Това каза бившият министър на икономиката Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко в ефира на БТВ.

Думите му са по повод констатацията, че преди дни, бизнесът в страната е платил най-скъп ток в Европа.

"Проблем в борсата има", категоричен е той. По думите на Трайков, той е свързан с начина, по който работи енергийната борса. „Изглежда, дори че има манипулация“, коментира той.

„Организираните пазари и боси са най-стриктно и строго регулираните стопански обекти навсякъде по света. Малки пролуки са способни да преобърнат пазара. Очевидно има голям дефицит по това отношение в България. Когато имаме не 300 равностойни играчи, а 3-ма не е трудно да се получават такива неща. Във възможно най-кратки срокове трябва да се търси обединение с други борси“, смята Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко.

Той коментира и новият завод на "Фолксваген", който има голяма вероятност да бъде в Турция. „Корупцията хапе. Дават се допълнителни бонбончета от страната-домакин. Това не бива да се подценява“.

И даде предложение: „Трябва да се помисли за някакви стимули за компаниите, които избират да останат в ЕС. Инвестицията в Турция ще се случи. Големи компании са в състояние да договорят дългосрочни инвестиции“.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
455 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
к

2019.07.15 | 08:58

1

Има си такива - наричат се мита. Но политиците ги изринахе и сега измисляте топлата вода.

Добави коментар

Водещи новини