Инвеститор ще вложи 10 млн. лева в завод за машиностроене край Пловдив (снимка)

  • 24 януари 2019 13:05

  • 1881
  • 0
Инвеститор ще вложи 10 млн. лева в завод за машиностроене край Пловдив (снимка)
© Министерство на икономиката

Министърът на икономиката Емил Караниколов връчи сертификат за инвестиция клас А по реда на Закона за насърчаване на инвестициите /ЗНИ/ на чуждестранна компания, която ще инвестира 10 млн. лева в завод за машиностроене край Пловдив, съобщиха от ведомството. Средствата са за придобиване на нови дълготрайни материални и нематериални активи. Очаква се да бъдат назначени 100 нови служители.

Инвестиционният проект предвижда строителството и оборудване на производствена сграда за производство на машини с цифрово-програмно управление - металообработващи машини, върху собствен терен, който се намира в "Тракия икономическа зона", гр. Куклен, Община Куклен. Компанията предвижда да завърши изцяло строителството през март 2019 г., а производствената дейност е планирано да стартира през април. Производството е предназначено както за българския пазар, така и за износ за Германия, Турция, Близкия Изток, Южна и Северна Америка.

Компанията е избрала за местоположение на новите си производствени мощности България, поради икономическата стабилност на страната и удобната локация от логистична гледна точка, се посочва в прессъобщението. За осъществяването на проекта, инвеститорът е заявил ползването на насърчителни мерки по ЗНИ, като съкратени срокове за административно обслужване, както и индивидуално административно обслужване, необходимо за осъществяване на инвестиционния проект.

Проектът на компанията е един от седемнадесетте във високотехнологични производства и услуги, които са сертифицирани по Закона за насърчаване на инвестициите през 2018 г. Планираните инвестиции по тези проекти възлизат на 482.27 млн. лв. и се предвижда да бъдат разкрити 1968 нови работни места.

Министър Караниколов е подчертал, че инвестициите в производството означават заетост, работна ръка, приходи и инвестиции в бъдеще за България. "Това е поредната инвестиция в последния месец, която е доказателство за това че България е все по - атрактивна инвестиционна дестинация", е допълнил той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1881 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини