Директорът на БЕХ: Можем да намалим размера на глобата (видео)

  • 20 декември 2018 08:42

  • 707
  • 3
Директорът на БЕХ: Можем да намалим размера на глобата (видео)
© Кадър: БНТ

Санкцията от 77 милиона евро е вследствие от решение на ЕК, така че ние сме задължени да си платим глобата, като за целта разполагаме със срок от около 3 месеца, за да я изплатим, за което имаме финансовия ресурс. Но искам да поясня, че глобата няма да дойде от джоба на хората, тъй като ние като дружество правим консолидирани отчети и печалби. Отделен е въпросът, че тази година сме повече на загуба, отколкото на печалба, но въпреки това сме предприели нужните мерки за безпрепятствена доставка на електроенергия и природен газ. Това заяви в студиото на БНТ изпълнителният директор на Българския енергиен холдинг Петьо Иванов.

,,Въпреки всичко ние не можем да приемем обвиненията от страна на ЕК, тъй като винаги сме действали според наличните правила. Например едно от обвиненията на Комисията е, че сме ограничили достъпа на газ в Румъния, което е абсурдно. Не можем да бъдем обвинявани, че не осигуряваме достъп до актив, който е в чужда страна'', обясни Иванов.

,,Имаме аргументи, с които можем да намалим размера на глобата, както можем и да обърнем решението на ЕК в Европейския съд. Ще искаме да разгледа делото по същество'', каза още той и изрази уверение, че въпреки глобата доброто сътрудничество с ЕК няма да се прекрати, особено що се касае по проекта за хъб "Балкан".

,,Не смятам, че българските потребители са ощетени от липсата на конкуренция. Даже е в тяхна полза това, че нашият сектор е изцяло регулиран, защото, регулирайки определен сектор, се упражнява някакъв социален ефект, поради което не считам, че нашите потребители са понесли вреди. Конкуренцията се случва, когато има състезание на предлаганите условия. Всяко едно търговско дружество може да предлага природен газ на пазара. Всеки може да участва в енергийния пазар. "Булгаргаз" предлага най-конкурентни условия към този момент'', посочи директорът на БЕХ.

Накрая Иванов сподели, че винаги съществува възможност "Булгаргаз" или "Булгартрансгаз" да излязат от Българския енергиен холдинг.

Последвайте канала на

Владимир Василев
707 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.12.20 | 10:05

3

ЩОМ ОТ РАЗ ВАДИТЕ 77 МИЛИОНА ЕВРО ЗА ПЛАЩАНЕ НА ГЛОБАТА БЕЗ ДА ДАВА ОТРАЖЕНИЕ НА ХОРАТА ДАНЪКОПЛАТЦИ КОЙ ЗНАЕ ДОСЕГА КОЛКО МИЛИОНИ И МИЛИАРДИ СА ОТИШЛИ ПО ДРУГИ НАПРАВЛЕНИЯ ...... ДАНС,ЦАЦАРОВ,БЪЛГ.СЪД КЪДЕ СТЕ ......КО СТАВА В БЪЛГАРИЯ И НАКЪДЕ СМЕ ТРЪГНАЛИ?????

2018.12.20 | 09:48

2

абе чукундури ,вие хората на цяла българия за балъци ли вземате,че продължавате да ни баламосвате..... вашите консолидирани отчети сигурно ги съставяте по някой друг закон за счетоводсто ,че глобата нямало да засегне българските данъкоплатци......вие да не развивате дейност в някоя друга планета бе умници където част от печалбата да не влиза в бюджета и да я харчите по измислени от вас закони........пазарната икономика и правила изглежда не ви засяга .....

Бай

2018.12.20 | 09:47

1

Недей да лъжеш , помиярино ! Никаква глоба не.може да намалите и пак ще е на наш гръб !

Добави коментар

Водещи новини