Делян Добрев: Българите няма да плащат глобата на БЕХ oт джоба си (видео)

Жалко е да се използват такива теми, за да се трупат политически дивиденти. Това каза от парламентарната трибуна в декларация от името на ПГ на ГЕРБ председателят на енергийната комисия в парламента Делян Добрев. Декларацията е в отговор на декларация от името на ПГ на БСП за България, прочетена от председателя на групата Корнелия НиноваКорнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за, по повод наложената от Европейската комисия глоба от 77 млн. евро на Българския енергиен холдинг.

Европейската комисия твърди, че България е нарушила законодателството в периода 2007-2015 година. През тези години са управлявали всички правителства. Правили са се редица заседания в парламента и в парламентарните комисии. На закрити заседания Народното събрание два пъти взема решения по този казус. Народното събрание категорично отказа България да носи вина по това дело, защото не е нарушила закона в периода 20017-2015 година. Не само това, Народното събрание задължи правителството да обжалва едно такова негативно решение на Европейската комисия, обърна се Добрев към Нинова.

Спекулирате, че глобата ще излезе от джоба на българските данъкоплатци. Изобщо не е вярно, защото плащането на такива глоби от държавните дружества не е ценообразуващ елемент в КЕВР. Парите ще дойдат от много други места, но не през цената на тока, на газа или от друга услуга, която КЕВР определя. Никога такива глоби не са влизали в крайните цени, посочи Делян Добрев.

Коментари

 1. 2018.12.19 | 17:42

  Поредния герберски глупак

 2. 2018.12.19 | 13:19

  Всичките сте маскари. Къде е сега агент Гоце с големия си шлем и малкото пишленце? От къде ще дойдат парите? Нали това е държавно дружество. Пак ще са държавни пари, независимо от кое перо ще са. И нали уж ние сме държавата - парите пак са наши.

 3. 2018.12.19 | 12:25

  Това лъжливо овчарче(пиша овчарче за да не пиша подлога-помиярче, че ще ме изтрият) пак лъже като шефа си!

  Тези пари вече са дошли "през цената на тока, на газа или от друга услуга, която КЕВР определя", наглец мазен!

 4. 2018.12.19 | 12:07

  А кой създаде БЕХ и го натъпка до пръсване със свои съпартийци и каква изобщо е функцията на БЕХ в цялата Енергетика ????
  ДЪРЖАВНА ХРАНИЛКА ЗА СВОИ .....или бъркам !

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет