Дончев: Предложихме десетки варианти за газовите дружества, но продажба на мажоритарен дял е неприемлива

  • 19 декември 2018 16:16

  • 913
  • 1
Дончев: Предложихме десетки варианти за газовите дружества, но продажба на мажоритарен дял е неприемлива
© Булфото (архив)

В хода на преговорите с Европейската комисия българската страна предложи десетки варианти за реорганизация на газовите дружества „Булгаргаз“ и „Булгартрансгаз“.

Това заяви вицепремиерът Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник по време на днешното правителствено заседание във връзка с наложената от Брюксел глоба на Българския енергиен холдинг, съобщиха от правителствената пресслужба.

Вицепремиерът подчерта, че в рамките на продължилите три години преговори по проблема, страната ни е предложила различни мерки, но предложението на ЕК собствеността на „Булгартрансгаз“ да бъде сменена чрез продажба на мажоритарен дял, е неприемливо.

„Миналата година Парламентът ни забрани да постигаме споразумение с Европейската комисия. Естествено, никой от правителството не би се споразумял за продажба на мажоритарен дял“, каза още вицепремиерът Дончев. Той подчерта, че Комисията се е съобразила с аргументите срещу налагането на максималния размер на глобата, който може да достигне 320 млн. евро и тя е намалена до 77 млн. евро.

913 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.12.19 | 16:29

1

Правилно. Продажбата на тръбата е опит за заробване и колонизация.

Добави коментар

Водещи новини