Теменужка Петкова: Ахмед Доган не ми бе познат като инвеститор в енергетиката

  • 20 септември 2018 08:10

  • 79302
  • 6
Теменужка Петкова: Ахмед Доган не ми бе познат като инвеститор в енергетиката
©

Хубаво е българските граждани да познават методиката за определяне на цената на природния газ. Знаете, че България внася газ само от Русия. Това става на базата на подписания договор между "Булгаргаз" и "Газпром". Цената се определя чрез формула и този договор, като решението се визма от КЕВР. Във формулата са включени цените на петрола и щатския долар. С тази формула работят голяма част от държавите по света. Ние не можем да окажем влияние на цената на газа, защото не разполагаме с този природен ресурс. Хубавато е, че след преговорите между Европейската комисия и "Газпром" имаме възможност за водене на нови разговори и подписването на нови условия по договора. Всеки нормален човек се притеснява от евентуално поскъпване на цените.

Това каза в сутрешния блок на БТВ министърът на енергетиката Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по. "НЕК бе осъдена да плати 32 млн. евро на "Уорли Парсънс", които са архитект на строежа на АЕЦ "Белене". До момента те са получили около 270 млн. евро. Те са работили всеки месец, представяли са доклади, документация и са получавали заплащане. През 2008 година е подписан анекс към договора с "Уорли Парсънс" от тогавашните управители на НЕК. В този анекс има клауза за обезщетение при евентуален отказ от строеж. Министър на енергетиката тогава е бил Петър Димитров. Не съм виждала лично документ, който да показва, че министърът е бил уведомен за това предоговаряне и не мога да си отговаря защо този анекс е бил подписан. Към настоящия момент има заявен инвеститорски интерс за строежа на АЕЦ "Белене". Ние ясно сме заявили нашите условия. Това няма да стане частна атомна централа, защото държавата ще участва с площадката и оборудването", категорична бе Петкова.

"Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от не ми беше познат досега като инвеститор в енергетиката, но не мисля, че има някакви ограничения за български граждани, които искат да инвестират в този сектор. За мен като министър е най-важно българската енергетика да работи и да е в стабилно състояние. Не мисля, че има конспирации относно студения резерв. Пресилено е да говорим за такива спекулации. ТЕЦ "Варна" винаги е работил за студения резерв. Не е вярно, че държавните "Марици" са се отказали от това да работят за студения резерв. За студения резерв се организира търг и никой от другите участници не е дал по-добри цени от тези на ТЕЦ "Варна". Това е цялата истина", заяви Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по.

"За последно се чух с Гинка Върбакова за рождения ѝ ден. Обадих ѝ се чисто човешки да ѝ честитя. Не сме говорили за това, че се оттегля от бизнеса с фотоволтаици. Мен тези неща не ме интересуват. Това си е частен бизнес. Същото важи и за сделката за ЧЕЗ. Това е бизнес между две частни фирми", завърши енергийният министър.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
79302 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2018.09.21 | 15:48

6
Счетоводителката на Пашата - ортака на Тиквата от Банкя
жонсъна

2018.09.21 | 14:22

5
А защо не променихте нещата, след като даването на студен резерв на "частници" като ковачки и неспособни да го активират когато потрябва, защо не го оставихте на МАРИЦИТЕ които работят добре и не са предавали "фронта", особено на ТЕЦ-2 която финансово потъва, ами непременно на търг трябваше да го дадете за да могат доганчовци да се реализират...частник с държавна охрана - смях в залата...
Ахаха

2018.09.20 | 12:25

4
Незнам, не мога да си обясня, не ми беше известно - аз съм тъпа женица, но народът е по-тъп и що да не съм министър, макар и да не вдъхваю доверие (на кой му трябва такова!)

2018.09.20 | 10:36

3
Още една гнуснсна твар с тъпизмите си !

2018.09.20 | 09:09

2
Теменужке, че ти какво друго познаваш освен xyя и задника на Тиквата от Банкя, ма како?

2018.09.20 | 09:01

1
Тъпа подлога

Добави коментар

Водещи новини