Министър Петкова ще открие модернизирания транзитен газопровод за Турция

  • 30 юли 2018 16:29

  • 1011
  • 0
Министър Петкова ще открие модернизирания транзитен газопровод за Турция
© Булфото (архив)

„Булгартрансгаз“ ЕАД ще въведе в експлоатация разширението на транзитния газопровод за Турция (лупинг), съобщиха от пресцентъра на министерството на енергетиката.

Изграждането на двадесеткилометровата газопроводна отсечка от компресорна станция Лозенец до Недялско се реализира с цел повишаване на сигурността и капацитетните възможности на съществуващата транзитна газопреносна мрежа на "Булгартрансгаз". Дейностите са част от проекта за рехабилитация, модернизация и разширение на съществуващата газопреносна система, определен за проект от общ интерес от Европейската комисия.

Обектът ще бъде открит на 3-ти август 2018 г., петък, 12:00 часа. На събитието ще присъстват министърът на енергетиката Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по, изпълнителният директор на „Булгартрансгаз“ ЕАД г-н Владимир Малинов, представители на изпълнителя „Главболгарстрой“ ЕАД и други. За участие в събитието са поканени и министър-председателят на Република България Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, както и министърът на енергетиката и природните ресурси на Република Турция Фатих Дьонмез.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1011 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини